Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba se preko mjesnih zajednica obavijestiti penzioneri koji nemaju pristup elektronskim medijima da se mogu prijaviti, jer ipak u ovo doba svima je pomoc potrebna.
Sa namjerom da pomogne starijim sugrađanima u stanju socijalne potrebe Općina Centar je izdvojila u budžetu sredstva za jednokratne novčane pomoći. Svaka cast opcini a i nacelniku na pomoci, za nekog malo znaci puno.
Drago mi je i da se obratila paznja i na ovu hajmo reci najranjiviju kategoriju stanovnistva.
Respect za rad opstine, od kako je Ajnadzic dosao, centar se preporodio
Svaka cast nacelniku na projektima
Ne znam zašto toliku papirologiju tražite da penzioneri prilože. Neki su sami i bolesni i ko će njima izganjati to sve. Na kraju oni kojima je to zaista potrebno neće biti u mogućnosti ni ispuniti zahtjev. Ako uopšte i imaju saznanja o ovoj vrsti pomoći.Zašto taj posao ne odrade mjesne zajednice za svoje starije stanovnike. Naprave popis i ubace u bazu podataka, olakšajte sistem, nije srednji vijek.
Jeste svi jadni, ogrezli o mržnji pa imal sta pozitivno !?
Nazalost, mnogi koji pripadaju ovoj kategoriji drustva su na rubu egzistencije i svaki vid pomoci je dobrodosao.
Denis Chalenger na aparatima. Općina Centar u zadnjih 15 godina nije radila kvalitetnije i transparentnije. Dzaba ti je svo botovanje i življenje na klix-u, nije narod vesla sisao!
Ovi ljudi zasluzuju adekvatnu pomoc i zastitu koja je kljucna za poboljsanje njihovog polozaja,svaka cast opcini koja kroz mnoge projekte pruza podrsku penzionerima.
Cim neko pocne u godini izbora dijeliti moje novce i hinjiti brigu za stare i iznemogle, a jos to svesrdno reklamira dobijem napad sumnje na necasne namjere. Vlast nije zbog nas vec zbog sebe i treba je mijenjati i kad "darove donosi". Samo nas "noga" i strah od nje moze spasiti i natjerati ove seoske varalice da nas postuju i rade ono zbog cega ih placamo.
Opcina Centar je jos jednom dokazala da misli na sve svoje stanovnike,posebno najugrozenije kojima ce ova pomoc znaciti i bar malo olaksati svakodnevnicu.
Nazalost dosta je starijih sugradjana u stanju socijalne potrebe,kontinuirana briga o ovoj kategoriji je neophodna i drago mi je da ova lokalna zajednica trajno pomaze.
Općina koja podjednako osluskuje potrebe svih svojih gradjana od djece pa do najugrozenijih stanovnika.. Lijepa vijest i nesto za pohvalu o ovim tmurnim vremenima. Bravo
Pogotovo u ovom vremenu ne smijemo zaboraviti najugrozenije kategorije stanovnistva,postoji velika potreba za ovakvim projektima i mislim da svi imamo obavezu prema ovim ljudima.