Razvoj sporta
2

Općina Centar: Projekt "365 sport plus" se realizira i u novoj školskoj godini

FENA
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je realizujući mnogobrojne projekte u proteklom periodu pokazala svoje opredjeljenje da pomogne razvoj sporta i sportista, ne samo u Centru već i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Općina Centar je sa projektom „365 sport plus“ otišla najdalje kada je u pitanju istinska podrška sportu. U okviru navedenog projekta sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imaju mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova. Mališanima su na raspolaganju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet, a okončane su univerzalne škole sporta i borilačkih vještina koje će biti nastavljene u narednoj godini.

Projekat je započeo početkom januara, trajao za vrijeme ljetnog raspusta, a nastavlja se i u novoj školskoj godini.

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU “Centar za sport i rekreaciju”, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:[email protected].

Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta. Kalendar, odnosno raspored i satnica termina mogu se vidjeti na web stranici Općine Centar u rubrici „365 sport plus“ ili na linku http://www.centar.ba/stranica/365-sport-plus