{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar pomaže oboljele od leukemije, hepatitisa i drugih teških bolesti

F
5.10.2015. u 13:54
0
1
Općina Centar pomaže oboljele od leukemije, hepatitisa i drugih teških bolesti
0
Općina Centar pomaže oboljele od leukemije, hepatitisa i drugih teških bolesti
Općina Centar (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općina Centar putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica sufinansira nabavku lijekova za liječenje teških oboljenja poput leukemije, hepatitisa tipa B i C, bez obzira na ukupne prihode domaćinstva.
U ovogodišnjem općinskom budžetu za tu namjenu je planiran iznos od 45.000 KM.

"Na osnovu prijedloga Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, korisnik pomoći podnosi zahtjev našoj službi sa predračunom za lijek koji izdaje jedna od apoteka s područja Federacije BiH. Ovdje se obično radi o lijekovima koji nisu na esencijalnoj listi i izuzetno su skupi. Tokom ove godine je odobreno osam zahtjeva korisnika za sufinansiranje nabavke lijekova, za što je izdvojeno 25.776 KM", navode iz Općine Centar.

Stručna suradnica iz oblasti socijalne zaštite u Službi za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, izbjegla i raseljena lica Općine Centar Mersida Veiz navodi da nadležna Služba napravi zaključak o izdvajanju sredstava i uplaćuje novac na račun apoteke koja je izdala predračun za lijekove.

"Prema odredbama Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava, za dodjelu jednokratne novčane pomoći osobama u stanju socijalne potrebe odobreni ovogodišnji grantovi za pomenutu namjenu su iznosili od 1.000 do 7.000 KM", kazala je ona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: