Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kod nas sve eksperti.. Bolje uloziti par stotina hiljada maraka na kurseve informatike za ove nepismene uhljebe, da nauce da ne treba klikuniti na reklamu od nigerijskog princa koji im je ostavio milione. Ili hos bolje, zaposliti pismene ljude, a ne stranacke idiote.
@objektivno123 Nismo ni sumnjali da ce problem biti rijesen brzo, gradjani mogu dobiti trazena dokumenta, a svi oni koji su pokusavali laznim informacijama unositi nemir sigurno su mnogo razocarani jer nisu uspjeli 🙂
Hvala botovima sto odusevljeno licu da je randomware otklonjen, a sada nam objasnite ko je to pristupio nasim llicnim podacima i kako ce ih upotrijebiti? Ili cemo se igrati puj-pike-ne vazi-nista nije bilo?
Koliko samo-pohvala na ovom clanku :) Nadamo se da ce nakon ovog primjera sluzbenici prestati surfati u radno vrijeme ugrozavajuci povjerljive podatke..
"želimo da obavijestimo građane i javnost da je Općina Centar sačuvala sve pisane dokumente te da nijednog trenutka nije bilo opasnosti od eventualnog nestanka bilo kakvih podataka".. jos bi trebalo da nije sacuvala pisane podatke :) Nadamo se da imate kopiju pisanih podataka u sefu, jer koliko se sjecamo, i pozar moze unistiti arhiv...
Nije bilo ni trunke sumnje da Opcina Centar nece prevazici ovaj problem i da nece svojim gradanima pruziti usluge makar se na glavu nasadila.Jednostavno kakva vlast takva i usluga.
Opcina Centar i ono sto je nemoguce ucini mogucim sve dok ima dobru organizaciju,vodenje i izdavanje naredbi
Super informacija.Jedan dan zastoja vec je problem veliki i narod se uskomesa.Ali sreca je da imate takvu administraciju u Opcini Centar koja i posljednji atom snage ulozi,ali ucini sve da osposobi dalji rad i svaku prepreku da pobijedi
Dokumenti iz maticnih knjiga bukvalno trebaju pri svakom koraku koji trebamo napraviti da negdje drugdje predamo nasu dokumentaciju bilo za posao,za pomoc,za prebivaliste,pasos ili slicno.Tako da je super da je Opcina Centar,u saradnji da ekspertnim timom,uspjela naci rjesenje peoblema,brzo i efikasno
Opcina Centar ce uciniti sve,apsolutno sve da posao ne trpi i da gradani ne cekaju i ispastaju zbog nekog tamo kome je dosadno bilo pa se vjezba oko hakerskih napada i upada u tude sisteme
Opcina Centar mozda i jedina radi ovu vrstu posla u punom kapacitetu uprkos i pandemiji i hakerskim napadima i kojekakvim smicalicama i podmetanju nogu.Znate,nece to dugo potrajati da se time bavite jer ko salje podatke,ude se u trag,prije ili kasnije
Sve pohvale da ste ljude angazovali i doveli strucnjake koji znaju raditi posao.I izvan radnog vremena se radilo da se sistem osposobi i da gradani ne trpe i ne ispastaju zbog nemogucnosti pribavljanja dokumenata iz maticnih knjiga.Tako to radi Opcina Centar,prva,jedina,najbitnija!
Nismo ni sumnjali da ce sve biti rijeseno u kratkom roku,treba pohvaliti izuzetne napore svih koji su radili na vracanju sistema u prvobitno stanje.
Odlicno,ovo je veliko olaksanje za gradjane kojima je ova dokumentacija potrebna,a i najvaznije od svega da su otklonjene sve posljedice.
Svaka cast na brzom djelovanju i preduzimanju kontinuiranih aktivnosti kako bi se uspostavio rad sistema i izdavali izvodi iz maticnih knjiga.
Vrlo vazno zbog korisnika usluga da su poduzete sve potrebne mjere na otklanjanju posljedica i da je informacioni sistem ponovo dostupan i u funkciji.
Pohvale svima koji su radili na rjesavanju ovog problema,bitno je da je sistem doveden u normalno stanje i da gradjani mogu dobiti potrebne dokumente.