{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar: Penzionerima 180.000 KM za hljeb i mlijeko

14.8.2013. u 12:41
12
5
Općina Centar: Penzionerima 180.000 KM za hljeb i mlijeko
12
Općina Centar: Penzionerima 180.000 KM za hljeb i mlijeko
Već četvrtu godinu zaredom Općina Centar putem Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja realizuje projekat ''Hljeb i mlijeko za penzionere''.
Svakog mjeseca na blagajni Općine Centar 300 penzionera u stanju socijalne potrebe preuzima po 50 KM, za nabavku najosnovnijih životnih namirnica – hljeb i mlijeko. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar je za ovu namjenu izdvojeno 180.000 KM. Stalnu novčanu pomoć u pomenutom iznosu mogu ostvariti socijalno najugroženiji penzioneri koji ostvaruju pravo na subvencioniranje troškova grijanja, na tuđu njegu i pomoć, kao i pravo na usluge koje pružaju javne kuhinje.

Od ove godine u budžetu Općine Centar je izdvojeno dodatnih 36.000 KM za osobe u stanju socijalne potrebe starosti preko 65 godina života, koje nisu mogle ostvariti pravo na penziju, što predstavlja proširenje pomenutog projekta. Na ovaj način je obuhvaćeno dodatnih 50 osoba u teškoj materijalnoj situaciji. Pravo na ovu vrstu pomoći ostvaruju materijalno neobezbjeđene osobe koje nemaju bližih srodnika i stalna novčana primanja ili koja ostvaruju pravo na stalnu socijalnu pomoć putem Centra za socijalni rad.

Spisak korisnika ove pomoći sačinila je Služba za rad, socijalna pitanja i zdravstvo Općine Centar, na osnovu svojih evidencija kao i na osnovu spiskova Centra za socijalni rad, pri čemu prioritet imaju osobe koje su stalni korisnici usluga javnih kuhinja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: