Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prica koja treba da zazivi u svakoj opcini u KS. Obzirom na porazavajucu cinjenicu da vecina komsija ne mare za osobe sa poteskocama iz svog komsiluka, ne pruzajuci im nikakvu pomoc, mogu samo reci jedno veliko HVALA opcini na uspostavljanju ovog centra.
Kako lijepa vijest.Pa ovoj djecici zaista i treba jedan ovakav Centar koji je namijenjen samo njima i koji im je drugi dom
djeca sa posebnim potrebama zahtjevaju i posebnu paznju i sigurna sam da ce ovaj centar moci zadovoljiti te potrebe, te uciniti im zivot ljepsim
@MirnaSavjest Katastrofa da postojanje centara ovog tipa nije regulisano na nivou drzave. Svaka cast ovoj lokalnoj zajednici
Odgovoran i human posao je uradjen i naravno da je za svaku pohvalu.
Tako dirljivo, a istovremeno covjek ne moze da vjeruje kako se doslo do ove divne ideje od strane nadleznog, jasno je jedno, ili si dobar covjek ili nisi!
Udruzenje i opstina u koordinaciji mogu napraviti jako velike stvari za ove ljude.
Ova opstina i jeste primjer drugima po mnogo specificnih, jakih, osobitih projekata, i ne samo sto zivim u istoj, realno gledajuci svakodnevno se nesto pozitivno desava u ovoj instituciji.
Famozno fakat, da se opstina zalaze za ovu populaciju
Nije samo gest. Ne radi se samo o tome, nama je ovo lijepa vijest za procitati, ali ljudima koji se svakodnevno nose s tim je nesto ogromno i neprocjenljivo.
Sto se mene tice, kupljen sam za sva vremena. Radi se o necemu gdje svi zaobilaze u sirokom luku, i ne daju nikakvu vaznost tim ljudima. Realno, sve samo ostane na praznim pricama
Ovo jos nisam nigdje procitao. Lokalna zajednica da pomaze i izdvaja sredstva za pomoc, podrsku djeci sa poteskocama u razvoju. Velika stvar.
Svaka cast ovom nacelniku, velika je stvar raditi ovo sto nije rijeseno ni na drzavnom nivou.
Odusevljena sam ovom vijescu, ne mogu da vjerujem koliko ljudi su spremni dati podrsku za one koji su bas malo primjeceni.
Ozbiljan projekat. Smatram da ovakvi projekti su od izuzetnog znacaja ne samo za ciljanu populaciju. Na taj nacin stvaramo klimu za bolji zivot u zajednici i drzavi. Sistemska rjesenja za razlicite probleme vracaju nam nadu i osjecaj da nismo sami u svom problemu i da ima nade.
Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja vodi brigu o osobama sa invaliditetom i djeci sa poteškoćama u razvoju posebno zadnje 2 godine.
Vrlo human gest načelnika i općine centar 👍
Općina ulaže tamo gdje je najpotrebnije, djeci sa poteškoćama je potrebna podrška svih nas.
Gest za pohvalu, ovakvih centara nažalost nema mnogo za očekivati je da će ih se još otvoriti.