BiH
0

Općina Centar: Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH donirano 5.000 KM

Klix.ba
U Općini Centar 4. augusta 2015. godine potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 5.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH. Ova donacija će biti iskorištena za podršku opstanku Biblioteke BiH.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH to je učinio direktor dr. Ismet Ovčina. Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovali su Jasna Beba, sekretar Općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik Općinskog načelnika.

"Drago mi je da vas u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića ugostimo u našoj Općini i na ovaj simboličan način iskažemo svoju spremnost za saradnju i pomoć Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, kako biste i u narednom periodu, kao što ste i do sada punih 70 godina, pružali usluge građanima. Ovo je naš mali doprinos i nadamo se da ćemo u narednom periodu pronaći način i finansijske mogućnosti da i dalje podržavamo rad Biblioteke BiH", kazala je Beba.

Direktor Ovčina zahvalio se načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar za donaciju, naglasivši da je riječ o pomoći koja već prelazi u tradiciju.

"Načelnik Dževad Bećirević i Općina Centar pomagali su Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci i ranije kad nam je bilo najteže. Sredstva koja su nam dodijeljena biće nam od velikog značaja u borbi za prevazilaženje dijela krupnih problema u kojima egzistira ova institucija kulture BiH", istakao je Ovčina.