{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar: Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH donirano 5.000 KM

4.8.2015. u 14:38
0
9
Općina Centar: Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH donirano 5.000 KM
0
Općina Centar: Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH donirano 5.000 KM
U Općini Centar 4. augusta 2015. godine potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 5.000 KM koje su iz općinskog budžeta dodijeljene Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH. Ova donacija će biti iskorištena za podršku opstanku Biblioteke BiH.
U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH to je učinio direktor dr. Ismet Ovčina.
Potpisivanju ovog dokumenta prisustvovali su Jasna Beba, sekretar Općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik Općinskog načelnika.

"Drago mi je da vas u ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića ugostimo u našoj Općini i na ovaj simboličan način iskažemo svoju spremnost za saradnju i pomoć Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH, kako biste i u narednom periodu, kao što ste i do sada punih 70 godina, pružali usluge građanima. Ovo je naš mali doprinos i nadamo se da ćemo u narednom periodu pronaći način i finansijske mogućnosti da i dalje podržavamo rad Biblioteke BiH", kazala je Beba.

Direktor Ovčina zahvalio se načelniku Dževadu Bećireviću i Općini Centar za donaciju, naglasivši da je riječ o pomoći koja već prelazi u tradiciju.

"Načelnik Dževad Bećirević i Općina Centar pomagali su Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci i ranije kad nam je bilo najteže. Sredstva koja su nam dodijeljena biće nam od velikog značaja u borbi za prevazilaženje dijela krupnih problema u kojima egzistira ova institucija kulture BiH", istakao je Ovčina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: