{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar kupila namjensko teretno vozilo preduzeću Park

30.5.2013. u 13:37
7
6
Općina Centar kupila namjensko teretno vozilo preduzeću Park
7
Općina Centar kupila namjensko teretno vozilo preduzeću Park
Općina Centar je sa 198.500 KM finansirala nabavku namjenskog teretnog vozila za potrebe Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park.
Tim povodom su načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP Park Safet Baltić danas su u prostorijama Parka potpisali ugovor o davanju na korištenje tog vozila.

Potpisivanju protokola je prisustvovala i Varja Nikolić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar, koja je pohvalila dosadašnji rad uposlenika Parka. Nakon potpisivanja ugovora načelnik Bećirević je direktoru Baltiću predao ključeve vozila.

Teretno vozilo proizvođača Iveco je sa nadogradnjom (hidraulična dizalica sa alatima, kiperski sanduk i cisterna za vodu) i koristit će djelatnicima KJKP Park za redovne aktivnosti na uređenju gradskih zelenih i drugih javnih površina. U slučaju prirodnih i drugih nesreća, vozilo će biti korišteno u skladu sa potrebama Štaba civilne zaštite Općine Centar s ciljem zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

Bećirević je izrazio želju da se vozilo što manje koristi u slučajevima prirodnih i drugih nesreća."Mi ostvarujemo odličnu saradnju sa preduzećem Park, u okviru koje smo oformili i Službu za spašavanje iz ruševina. Iskreno se nadam da će specijalno teretno vozilo koje smo nabavili za opremanje ove službe, više koristiti radnicima Parka prilikom održavanja javnih zelenih površina, kao i realizacije svih drugih aktivnosti koje u konačnici našu općinu i naš grad čine mjestom ugodnog življenja", istakao je Bećirević i dodao da je Općina Centar u proteklom periodu finansirala nabavku vozila hitne pomoći, vatrogasnog vozila, cisterne za dostavu vode, univerzalnog vozila za zimsko i ljetno čišćenje uskih ulica, kao i nabavku ostalih sredstava neophodnih za opremanje službi za zaštitu i spašavanje.

Baltić je izjavio da Općinu Centar smatra istinskim prijateljem preduzeća Park.

"Specijalno teretno vozilo će doprinijeti da radnici Parka efikasnije i efektivnije odgovore svojim mnogobrojnim svakodnevnim radnim obavezama, posebno zbog nedostatka radne snage i trenutne teške materijalne situacije", rekao je Baltić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: