Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da je ovo najbolje rjesenje,kako za ucenike tako i za njihove roditelje u ovoj situaciji!Trebamo svi slijediti upute nadleznih,i smanjiti kretanje,a edukaciju preko linka vrsiti.Ovako se misli na svoje gradjane!
Centar treba da bude primjer svim ostalim institucijama!Preventivne mjere su poduzeli odmah,kreirali link za edukaciju ucenika i roditelja a sve u korist svojih gradjana👏👏Pohvale nadleznim!
U ovakvim nepredvidjenim situacijama neophodno je da imamo alternativna rjesenja kao sto je online nastava i mislim da je osim nastavnicima,ucenicima i roditeljima jednako potrebna obuka koja ce ih brzo uvesti u ovaj vid nastave.
Provodjenje obuke za online nastavu za djecu i roditelje jako je korisno,obzirom da su mnoge skole tek sada pocele primjenjivati ovaj novi model nastave.
Ovo trebaju proci svi i kojima ce danas trebati i oni kojima ce sutra zatrebati.Super da postoji edukacija i mogucnost da vam neko pokaze i edukuje vas.
Sve platforme nam nude online pristup i jednostavno moramo nauciti koristiti se mehanizmima koji ce sutra postati svakodnevnica.
Prilika koju treba iskoristiti kako bi otklonili sve nejasnoce vezano za online nastavu,ovo je super potez opcine,nadam se da ce nakon ove obuke online nastava biti jos efikasnija i uspjesnije se provoditi.
Opcina Centar uradi sve ono sto je u njenoj moci da se pomogne drustvu i gradanima.Nadam se da ce i ucenici i roditelji i nastavnici znati postovati i vrednovati takve postupke.
Sigurno da je znanje roditelja i ucenika o online nastavi jos uvijek nedovoljno i da im je potrebna edukacija kako bi bili u potpunosti osposobljeni za ovaj novi nastavni proces.
I bez da se desila ova situacija i vanredno ukidanje nastave,trebalo se je davno razgovarati o online nastavi.Nadam se da ce ucenici da usvoje znanje,da koriste materijale i da ovo nece zloupotrebljavati.
Opcina Centar pomaze da se ovo stanje koje nas je zadesilo sto bezbolnije prode.Edukacija i stalno ulaganje u znanje,to je u konacnici uspjeh za sve nas.
Online obuka za ucenike i roditelje je odlicna ideja,mislim da ce prvenstveno roditeljima dobro doci da se upoznaju sa pojedinostima kako bi pruzili pomoc i podrsku ucenicima da brze savladaju ovaj vid nastave.
Opcina Centar misli na svoje ucenike i roditelje i pomaze im u svakom smislu da se sada prebrodi ova situacija koja nas je sve zadesila.
Najvaznije je da znamo prenijeti znanje drugima i da to radimo na kvalitetan nacin.Super da postoji jos jedna online platforma koja ce pomoci i roditeljima i nastavnicima i ucenicima
Ovo je super aktivnost.Najvise podrzavam to sto se usvajaju nova znanja i vjestine,uci se isto kao i iz knjige i dolaska na nastavu.
Odlicno! Vrijeme dok smo izolovani treba pametno iskoristiti, uz ovakve akcije ova desavanja nece ostaviti traga na segmentu obrazovanja a djeci i roditeljima je mnogo olaksano.
Mislim da je ovo odlicna stvar i da bi svi trebali da se prijavimo na obuku, jer nas to nista ne kosta, a jako puno nam moze pomoci