Izgradnja malih skijališta
1

Općina Centar izdvojila 100.000 KM za ZOI '84

Klix.ba
Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja pomoći sarajevskim sportskim centrima, a u cilju unapređenja i razvoja sporta, Općina Centar je iz svog budžeta za 2012. godinu izdvojila grant u iznosu od 100.000 KM Kantonalnom javnom preduzeću ZOI '84 Olimpijskom centru Sarajevo za izgradnju malih skijališta.

Inače saradnja između Općine Centar i ZOI '84 traje već duži niz godina i ima za cilj afirmaciju i omasovljenje zimskih sportova u Sarajevu.

Zahvaljujući finansijskoj podršci središnje sarajevske općine, Uprava ZOI '84 je u funkciju stavila veći broj baby ski liftova. Na lokalitetu Babin do na Bjelašnici postavljena su četiri baby ski lifta unutar dječijeg parka u kojem je organizovana i Škola skijanja.

Kako bi dječiji park bio u potpunosti opremljen, nabavljeni su rekviziti neophodni za mala skijališta, opremljen je rental za iznajmljivanje skijaške opreme za djecu, kao i šator koji su mališani koristili u vrijeme pauze za sendvič i čaj. I na drugoj lokaciji, Velikom polju na Igmanu postavljena su dva baby ski lifta, koja su protekle zime puštena u funkciju za najmlađe skijaše.

Značajno je napomenuti da je ova mala skijališta koristilo oko 350 učenika osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo. KJP ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo je u nabavku opreme za mala skijališta izdvojio 500.000 KM.