{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca

18.12.2012. u 12:44
0
7
Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca
0
Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom "Centar za sport i rekreaciju" i ove zime organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Cilj ovog projekta, čiju realizaciju finansira Općina Centar sa 10.000 KM, je da učenicima u vrijeme zimskog raspusta omogući boravak na snijegu i da savladaju osnovne elemente skijanja.
Školom skijanja će biti obuhvaćeno 100 polaznika, uzrasta od četvrtog do šestog razreda, a čije su porodice slabijeg imovnog stanja.

Odabir učenika će se vršiti putem osnovnih škola u saradnji sa roditeljima. Časovi skijanja će se, zavisno od vremenskih uvjeta, održavati na Igmanu i Bjelašnici, uz stručno vodstvo nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Škola skijanja će se održavati u dvije smjene - prva od 7. januara do 11. januara 2013. godine, a druga od 14. do 18. januara 2013. godine.

Općina Centar je obezbijedila 40 kompleta skijaške opreme. Djeci će biti obezbijeđen prijevoz, sendvič i topli napitak. Polazak je planiran u 8,30 sati ispred velikog parkinga kod Mosta "Suade Dilberović i Olge Sučić" (Vrbanja), a povratak oko 15 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: