BiH
0

Besplatna škola skijanja za 100 osnovaca

Klix.ba
Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom "Centar za sport i rekreaciju" i ove zime organizuje besplatnu školu skijanja za učenike osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Cilj ovog projekta, čiju realizaciju finansira Općina Centar sa 10.000 KM, je da učenicima u vrijeme zimskog raspusta omogući boravak na snijegu i da savladaju osnovne elemente skijanja.

Školom skijanja će biti obuhvaćeno 100 polaznika, uzrasta od četvrtog do šestog razreda, a čije su porodice slabijeg imovnog stanja.

Odabir učenika će se vršiti putem osnovnih škola u saradnji sa roditeljima. Časovi skijanja će se, zavisno od vremenskih uvjeta, održavati na Igmanu i Bjelašnici, uz stručno vodstvo nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Škola skijanja će se održavati u dvije smjene - prva od 7. januara do 11. januara 2013. godine, a druga od 14. do 18. januara 2013. godine.

Općina Centar je obezbijedila 40 kompleta skijaške opreme. Djeci će biti obezbijeđen prijevoz, sendvič i topli napitak. Polazak je planiran u 8,30 sati ispred velikog parkinga kod Mosta "Suade Dilberović i Olge Sučić" (Vrbanja), a povratak oko 15 sati.