Donacija
40

Općina Centar izdvojila 10.000 KM Zavodu za sportsku medicinu

Klix.ba
U Općini Centar potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove "Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo" u iznosu od 10.000 KM koji je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojen navedenoj zdravstvenoj ustanovi za ljekarske preglede sportista.

Ova sredstva će biti utrošena za laboratorijska ispitivanja, te za preventivne, kontrolne, sistematske i specijalističke ljekarske preglede sportista u amaterskim klubovima u Kantonu Sarajevo.

Protokol je u ime Općine Centar potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Zavoda to je učinio direktor Amir Kreso.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da su općinska administracija i Općinsko vijeće prepoznali značaj ove medicinske ustanove koja se brine za zdravlje naših sportista i stoga se svake godine u općinskom budžetu izdvajaju finansijska sredstva za potrebe Zavoda.

"Sa velikim zadovoljstvom pomažemo rad ove ustanove koja se nalazi na području općine Centar iako nemamo zakonsku obavezu prema Zavodu. Uvijek ćemo vam stajati na raspolaganju da pomognemo onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju", dodao je Ajnadžić.

Nakon što je potpisao pomenuti protokol, direktor Kreso je naglasio da je Općina Centar dugogodišnji donator ove zdravstvene ustanove, te da će sredstva biti iskorištena za nabavku neophodnog materijala za laboratorijsko-biohemijske pretrage sportista, što najviše košta kod pregleda.

"Zavod za sportsku medicinu ima višegodišnju uspješnu saradnju sa predstavnicima Općine Centar na čemu smo posebno zahvalni. Nabavkom reagensa poboljšat ćemo usluge pregleda i zdravstvenu zaštitu sportista, posebno sa područja općine Centar koji u Zavodu obavljaju specijalističke, preventivne, kontrolne i sistematske preglede. Nadam se da će ovako dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti", istakao je Kreso.