Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uhljebili se a nemaju strucnog kadra za otklanjanje softverski sistemski poteskoca . Trebaju se zaposlit ljudi sto sta znaju ,,ne samo enter udarit .
Glupa šalteruša
Trazio im neko debelu otkupninu...prvi put,,pa sad drugi put. Za deblokadu.
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
vi ste virus sami od sebe
@Burbon Nesporna je cinjenica da u svaku instituciju,operativne sisteme,bilo gdje,virus ili hakerski napad mogu biti izvedeni.Vece je pitanje ko stoji iza toga i zbog cega se to radi.Ako Opcina Centar nije prva,zasto se do sada nisu otkrili krivci?
@Burbon Pa ovaj napad niti je do uposlenika niti je do IT strucnjaka niti je nesto trece po srijedi!Pa majka mu stara valjda se zna osnovna stvar,a to je da je apsolutno sve danas moguce iskontrolisati,hakovati i prodrjeti u sisteme.Pa sistemi su sami po sebi morali biti napravljeni sa opcijom otkljucati i zakljucati prema tome,nadam se da ovo nece u nesto mnogo vece prerasti.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Kada se trose pare na auta i ostale nepotrebne stvari nepotreban kadar ovo se desi...isto je i u ostalim bransama zdravstvo policija nauka sport itd itd
Pa kad vole platiti IT kadar kako treba neka sada outsourcaju nekoga...kada doktore inzinjere svrstavaju pod salteruse u platnom rangu...sada platite otkupninu za dekripciju i vozdra....
Zašto me pomisao navodi da ovo sve rade opozicione stranke. Prljava predizborna je izgleda već počela.. Ubacuju viruse, kradu podatke, obaraju sistem, uvode pometnju.
Možete se halalit sa podacima
Ne mogu zaposlit stručni kadar kad je plata 1400 KM svima sa VSS. Pa majku mu, u ovo vrijeme ne može biti ista diploma sa ETF i sa ekonomije/prava. Koji ce stručnjak radit u opštini za te pare?
ovo korona prešla u kompjutere? Elvis je živ ! :(
Nije to nista da vidite kolike je covjek merevine u korci napravio
Odbili nekoga na konkursu jer nije "stručan", sada im lik dokazao koliko nije.
Vjerujem da ce ovaj problem ubrzo biti rijesen,prvenstveno zbog gradjana kako bi mogli nesmetano ostvarivati svoja prava,a ovakve situacije su uvijek moguce.
kliknula senada na mail koji je glasio "carobni caj za skidanje kila preko noci"
Ovo je nazalost veoma cesta pojava kojoj su svi jednako podlozni,nadam se da ce u potpunosti biti otklonjenje sve posljedice koje je virus izazvao i da ce se nastaviti sa redovnim izdavanjem dokumenata.
heheh hakovo ih neko ko informatiku u novom sadu 100 % moraju platit braći hakerima u nigeriji xD
Ne brinite, bill gates ce vam vakcinisati sistem i ukloniti virus.
Hard drive duplikator 100km, hard drive samsung ssd 1tb 250km. Pritisneš dugme-copy na duplikatoru i to je sva pamet. Mogli su za taj posao izdvojiti 1000km i nekoga sa 4 razreda osnovne da pritišće kopi-dugme na duplikatoru i mjenja drajvove. Ako zna pritisnuti dugme na džuboxu, to iskustvo može primjeniti u opštini. Nek opština zaposli nekoga sa džu boks iskustvom.
Usao vam uhljebi opstinski virus "sazad", niste cuvali ledja 😂😂😂😂