BiH
0

Općina Centar: Još 100.000 KM za stolice na stadionu Koševo

Klix.ba
U Općini Centar je 22. maja 2013. godine potpisan protokol na osnovu kojeg je Općina Centar dodijelila Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju još 100.000 KM za nabavku i postavljanje novih stolica na zapadnoj tribini Stadiona Koševo.

Protokol kojeg je prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, potpisala je i Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, u prisustvu Zakire Šero, pomoćnice općinskog načelnika za obrazovanje, sport i kulturu.

Ovom prilikom je Jasmina Polić naglasila da je Općina Centar jedina institucija koja je finansijski podržala obnovu stadiona Koševo, kako bi bili ispunjeni minimalni standardi za održavanje međunarodnih utakmica koje je postavila UEFA (Union of European Football Associations).

"Sa ovim iznosom zaokružit ćemo finansijsku konstrukciju potrebnu za zamjenu oko 4.500 stolica na zapadnoj tribini stadiona ''Asim Ferhatović Hase''. U prethodnom periodu smo uložili 318.828 KM za zamjenu 12.000 stolica na zapadu, od čega je Općina Centar obezbjedila 100.000 KM, a ostatak sredstava je pribavio ''Centar za sport i rekreaciju'' koji upravlja stadionom na Koševu. Nakon raspisivanja javnog poziva za odabir najpovoljnijeg izvođača i realizacijom ovog dijela projekta, bit će okončana zamjena svih 17.000 stolica na zapadnoj tribini stadiona", kazala je direktorica Polić.

U okviru projekta modernizacije stadiona Asim Ferhatović Hase, koji traje od 2010. godine i koji će, prema procjenama, koštati oko milion maraka, do sada je završena rekonstrukcija sanitarnih čvorova na južnoj tribini i dijela na sjevernoj i zapadnoj tribini stadiona; okončana je rekonstrukcija ambulante za gledaoce, prostorije za doping kontrolu, VIP lože i kabine za novinare, kao i obnova reflektorske rasvjete. Od 24 ulaza na stadion Koševo obnovljeno je deset, dok će preostali biti obnovljeni u nastavku realizacije projekta rekonstrukcije i modernizacije stadiona, za što je potrebno pribaviti finansijska sredstva. Također je planirana obnova mokrih čvorova na istoku i dio na zapadu i sjeveru, kao i uređenje travnjaka, toaleta za navijače i za igrače te zamjena polomljenih i dotrajalih stolica na ostale tri tribine stadiona na Koševu. S ciljem povećanja sigurnosti na stadionu je potrebno postaviti najmanje 48 kamera za videonadzor.