BiH
0

Općina Centar donirala 140.000 KM za pomoć Goraždu i Foči

FENA
Nakon što je početkom decembra prošle godine među prvima intervenirala i pružila pomoć u ljudstvu i opremi prilikom spašavanja ljudi i materijalnih dobara u općinama Goražde i Foča-Ustikolina koje su zadesile katastrofalne poplave, Općina Centar Sarajevo izdvijila je još 140.000 KM za pomoć u saniranju šteta.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević sa svojim pomoćnikom za civilnu zaštitu Sulejmanom Sijarićem i pomoćnikom za lokalnu samoupravu Adilom Katicom, te vijećnikom u Općinskom vijeću Centar Muhamedom Cocalićem i komandantom Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Bjelave" Sulejmanom Vrancem posjetio je Goražde.

U toku posjete Bećirević je s načelnicima dvije općine potpisao protokole o dodjeli novčanih sredstava i to 100.000 KM općini Goražde i 40.000 KM za općinu Foča-Ustikolina, a sredstva će biti uložena u popravku kuća i sanaciju šteta na porodičnim objektima.

Načelnik Bećirević je, u sklopu otvaranja sedme po redu kulturne manifestacije "Dani Isaka Samokovlije - Sunce nad Drinom", položio cvijeće pred bistu velikog književnika i humaniste Isaka Samokovlije, rođenog Goraždanina, saopćeno je iz općine Centar.