BiH
6

Općina Cazin izdvojila 30.000 KM za Kantonalnu bolnicu u Bihaću

FENA
Cazin
Cazin
Na prijedlog Štaba Civilne zaštite Cazin, načelnik ove općine Nermin Ogrešević proglasio je stanje prirodne i druge nesreće na području općine Cazin zbog požara na Kantonalnoj bolnici Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Općina Cazin danas je interventno izdvojila 30.000 maraka za potrebe Kantonalne bolnice, a istovremeno se aktivno radi na iznalaženju dodatnih sredstava koja će biti uložena u sanaciju ovog vitalnog objekta.

"Svi naši građani su u ovom trenutku ugroženi i moramo uložiti sve raspoložive resurse da savladamo trenutne teškoće, preveniramo neke od mogućih problema i što prije dovedemo objekat Kantonalne bolnice u funkciju. Općina Cazin u tom je pogledu potpuno na raspolaganju, jednako kao što su to bili i pripadnici naše Vatrogasne jedinice tokom protekle noći", kazao je načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević.

Očekuje, dodao je, da će u rješavanje ovog problema biti svi uključeni i da će uz dobru organizaciju i zajednički rad premostiti ovu veliku poteškoću koja je zadesila Unsko-sanski kanton.