Opala naplata RTV takse, Sindikalna organizacija BHRT-a krivi uređivačku politiku

Klix.ba
8.2.2019. u 13:15
1
50
Opala naplata RTV takse, Sindikalna organizacija BHRT-a krivi uređivačku politiku
1
Opala naplata RTV takse, Sindikalna organizacija BHRT-a krivi uređivačku politiku Foto: F. K./Klix.ba
Sindikalna organizacija BHRT-a izrazila je zabrinutost zbog informacije da je naplata RTV takse u januaru 2019. godine opala te strahuju da bi to moglo ugroziti budućnost BHRT-a u kojem je uposleno oko 1.000 radnika.
"Tražimo od menadžmenta BHRT-a da saopći kakvo je stanje sa naplatom RTV takse, poslije niza skandala u BHRT-u i najava brojnih građana da više neće plaćati RTV taksu. Smatramo da je pad naplate RTV takse direktna posljedica loše uređivačke politike BHRT-a koja je okrenula javnost protiv sebe", kazali su.

Sindikalna organizacija BHRT-a poručila je da ne podržava i osuđuje uređivačku politiku koja je, kako kažu, odstupila od proklamovanih uređivačkih načela BHRT-a kao i istupe pojedenih urednika u programu BHRT-a i na društvenim mrežama.

"Takvo ponašanje odgovornih urednika i njihovi javni istupi, od zabrane srebreničkog cvijeta, provociranja javnosti na društvenim mrežama, do neustavnog obilježavanja 9. januara kao Dana Republike Srpske, imaju za cilj urušavanje Javnog serivsa BiH kako u programskom tako i u finansijskom smislu. Apelujemo na menadžment BHRT-a da u skladu sa svojim ovlastima preduzme hitne mjere i promptno pokrene postupak smjene odgovornih. Također, od menadžmenta BHRT-a zahtijevamo da saopći informaciju o reorganizaciji i sistematizaciji u BHRT-u, o kojoj saznajemo na hodnicima te da prije usvajanja upozna i konsultuje i predstavnike Sindikalne organizacije BHRT-a", saopćeno je iz ovog sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: