Opet haos
0

Onkološki pacijenti u Sarajevu dobili termin za vakcinaciju Pfizerom danas, a vakcina nema

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Dosta građana Kantona Sarajevo javilo se danas redakciji portala Klix.ba kako bi se požalili na nove probleme u organizaciji "masovne" vakcinacije u sarajevskoj dvorani "Zetra".

Kako su nam rekli, radi se o onkološkim pacijentima koji su dobili poziv da im je danas termin za vakcinaciju, međutim kada su došli pred Zetru, medicinski tehničari su im rekli da se ipak ne mogu vakcinisati danas jer - vakcina nema.

"Dobila sam poziv o današnjem terminu da primim vakcinu Pfizer, koju mi onkološki pacijenti jedinu smijemo primiti. Kada sam, na jedvite jade po ovoj sparini, stigla pred Zetru, rekli su, meni i još oko 200 onkoloških pacijenata koji su dobili isti poziv, da vakcina nema. Kako je to moguće i šta se događa, više niko ne zna. Ne mogu se tek tako igrati našim životima", ogorčeno govori jedna sugrađanka koja se javila u našu redakciju.

Kako je vidljivo na videosnimku, medicinska sestra govori da vakcina neće biti do utorka. Nakon toga uzima papir i pravi novi spisak za vakcinaciju.

"Kako može praviti novi spisak kad ne zna ni hoće li u utorak biti vakcina. Zar da opet džaba dolazimo", pita se naša sugrađanka.

Važno je napomenuti da ovo nije prvi put da dolazi do obustave vakcinacije zbog nedostatka vakcina.