Ovo su "argumenti" parlamentaraca
60

"Oni kao hoće da se otcijepe, a mi im kao ne damo"

Piše: J.H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
U nastavku današnje sjednice, a nakon obrazlaganja šefova klubova stranaka parlamentarne većine u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH o razlozima izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH, zastupnici su bili "maštoviti" u svojim izjavama.

Zastupnici SDA upitali su ostale da nađu nešto što je stranka kojoj oni pripadaju uradila protiv Ustava i zakona.

"Jedna arapska poslovica kaže: Gledajući unazad možete se saplesti na ono što je ispred vas", kazao je Ibrahim Nadarević.

Spomenka Mičić, nezavisna zastupnica, ponudila je i svoje viđenje cijele situacije.

"Jedini izalaz iz ove krize vidim u tome da se SDP i SDA ponovo približe u svojim stavovima, da SBB ide u opoziciju, gdje su odlično radili, a da HDZ izdrži nepravdu".

Ivica Jurčić, zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak u svom je obraćanju, između ostalog, optužio SDP tvrdeći kako su htjeli privatizirati policiju u Federaciji BiH.

"Nema od ovoga ništa, nas ćete iscrpiti, a građani će ovo platit", kazao je Jurčić.

Stanko Primorac iz HSP-a kazao je kako u ovom slučaju svu odgovornost "udbaški" pokušavaju svaliti na predsjednika Vlade FBiH Živka Budimira.

"Neće vam to ići jer nije samo on odgovoran. Mi ćemo ga štititi i to nećemo dopustiti. Strpite se još dvije godine i sačekajte izbore 2014. godine", kazao je Primorac.

Faruk Jabučar, zastupnik SBB-a, na današnjoj sjednici je citirao vojnika JNA riječima: "Oni kao hoće da se otcijepe, a mi im kao ne damo".