BiH
0

Omladinska banka ove godine podržala 175 projekata mladih u 28 bh. općina

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Omladinska banka Goražde u ovoj je godini podržala četiri projekta mladih iz ovog grada.

Riječ je o projektima "U zdravom tijelu zdrav duh", "Dnevna doza sporta i kulture", "Fabrika kulture" i "Dječiji park" čija je ukupna vrijednost oko 15.609 KM od čega je iz fonda Omladinske banke obezbjeđeno 7.999 KM, dok su neformalne grupe mladih obezbijedile 4.800 KM iz sredstava općine Goražde i 3.200 KM od Fondacije Mozaik.

"Na nivou 28 općina ove godine podržali smo 176 projekata od kojih je 165 uspješno realizovano. Nastavit ćemo podržavati sve projekte, a novina koju ćemo iduće godine još više potencirati je da će mladi ulaskom u ovaj program dobiti mogućnost da se natječu za sredstva za pokretanje društvenih biznisa“, kazao je Dženan Šarić, predstavnik Fondacije Mozaik.

Načelnik općine Goražde Muhamed Ramović čestitao je mladima na uspješnoj realizaciji projekata istakavši da su oni šansa da mladi realizuju svoje ideje.

"Ove godine su prijavljena četiri projekta i uspješno su realizovani. Imali smo veliku participaciju mladih, kako kroz volonterske sate, tako i kroz neformalne grupe koje su direktno realizovale ove projekte", kaže Arman Bešlija.

Cilj programa Omladinske banke je povećati učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.