BiH
3

Dodatna edukacija za nezaposlene osobe: 117 mladih iz Goražda dobilo certifikate

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Mladim osobama sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde uručeni su certifikati o završenim kursevima u okviru programa obuke koji je služba realizirala u ovoj godini. Kroz edukaciju iz različitih oblasti prošle su 134 osobe a uručeno je 117 certifikata.

Riječ je o edukaciji iz oblasti informatike (ECDL), engleskog i njemačkog jezika, te Java programiranja. Program dodatne edukacije za koji je Služba osigurala sredstva od oko 50 000 KM počeo je još u aprilu ove godine a nastava je realizirana kroz 60 školskih sati i okončana je početkom oktobra.

"Implementacijom i finansiranjem ovog programa, mi smo željeli omogućiti svim nezaposlenim osobama sticanje novih i usavršavanje ranije usvojenih znanja, sa nadom da će im stečene vještine i znanja poboljšati konkurentnost na tržištu rada. Slične programe, sa istim ciljem, realizovat ćemo i naredne godine“, kazala je Nafija Hodo, direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje.

Čestitke na uspješno obavljenoj edukaciji mladima su uputili Aida Obuća i Edita Velić, predsjedavajuća Skupštine i predsjednica Komisije za mlade BPK Goražde te kantonalni premijer Emir Oković.

Najave su da će i u narednoj godini biti organizirani programi obuke za nezaposlene osobe kao i realizacija programa za zapošljavanje pripravnika.