Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slovenija će kao i Hrvatskoj postaviti ultimatum.Preduslov za bilo kakve razgovore o EU za Bosnu i Hercegovinu će biti da se odrekne duga Ljubljanske banke.JANEZI su najlukaviji ljudi.
BOJ.KO.T MERCATORA, TUŠA I MERKURA!!!! BOJKOT FRUCTALA, RADENSKE I OSTALIH PO.GAN.IH PROIZVODA!!!!
Hrvatska kada uđe u EU i kada se malo ekonomski stabilizuje, natakariće Sloveniju do balčaka. I neka će. Samo pratite. Hrvatska je već sada megadržava u usporedbi sa Slovenijom i imaju odličnu diplomatiju.
Mosnje vazda donji ...kako god okrenes.Ovca takodjer nesto nauci al mosnjo nikad.
@Taban Bujrum:"Drzava treba izvrsiti konfiskaciju imovine Slovenije u BiH i Srbije. Uzet svr firme poput Merkatora, rasprodati i nadoknaditi stetu. " pa oni su upravo ti i uradili na ime duga za stednju, prenijeli sve slovenacko i srpsko u bosni na bih, prodali to, a lovu zastekali vani danasnji merkatori i ovo sto vidite su firme koje su dosle nakon rata i nakon izmirenog duga niko nije lud da ulaze da bi uzeo rizik da mu to ta zemlja na ime duga oduzme, tako da su i merkator i ostali dosli kada je dug vec bio izmiren a sad... sto to bj vlast ne kaze... pa ne ide im se u zatvor... logicno! bolje je stedise nahajcati na slovnce i srbe dok oni pripremaju sebi odstupnice vani da zbrisu ako se ozbiljno zakuha!
1) legalno je da se napravi prelom imovina za dug (ja ti uzmem nekretninu, ti mi zaboravis dug) to su izgleda bh- vlasti (izetbegovic, radoncic sda i iz napravili) 2) vasom stednjom su onda "privatizirali" imovinu slovenije i srbije koja se nalazila u bh 3) tu "privatnu imovinu" su prodali strancima i strpali u svoj dzep, tj. stavili pare na strane racune, a nisu racunali da ce eurpski sud donijeti ovakvu odluku 4) sada pokusavaju zavarati ljude lazuci da su slovenija, srbija i eu krive dovoljno je pogledati ko je "privatizirao" sve u bh i vidjecete ko je stvarno pokrao stedise, zato jer ta "privatizacija" je izvrsena vasim parama na tim bankama (banke ustupile imovinu srvije i slovenije bosni da izravnaju dug) tu imovinu su "elite" prodale i strpale vase pare u svoj dzep to je sistem ove kradje! vidite ko je 20 godina bio na vlasti pa cete znati ko vas je i pokrao za tu stednju! pratite zeleni dim nad gradom i dajite im i dalje glasove kad ste naivni!
Ruski metod kojim su povalili na svom tržištu evropske firme, je kompenzacija, roba za robu. Da smo mi bili pametni pa stranu robu plaćali domaćom a ne kešom, ne bi danas bili fukara i tražili sadaku i štednju.
Evropski sud za ljudska prava je spomenutom presudom naredio Sloveniji i Srbiji da moraju vratiti deviznu štednju svim štedišama njihovih banaka pod istim uvjetima, kako su tu štednju vratili svojim građanima. Svi građani su od domaćih banaka u okruženju dobili staru dev. štednju osim u BiH. Gdje stara dev. štednja iz Privredne banke.
Sumnjam da ce se Sloveniji vise pruzati prilia da postavlja bilo kakve ultimatume. Jedna je od najsiromasnijih i privredno najbeznacajnijih zemalja EU. Ono sto je napravila sa Hrvatskom ce dobri iskihati. Drugog puta vise nece biti.
svaka cast, dobra ideja, fino lijepo im uzeti ove kompanije sto imaju u BiH i kvit smo. Je.b.a.li oni sebe, maznuli nam lovu i sad nece da vrate. Znala djubrad da ce rat, digli kamatu i onda lovu povukli u Sloveniju i navijali da se raspadne BiH, ma.m.i.c.u im lihvarsku nat.ak.ari.m. Ma ima bolan Boga, pa ako im mi nista ne mozemo, ima u Paklu da se rostiljaju kao hrenovke...
a da se pocne zaplijeniti slovenska roba u BiH sve dok ne vrate pare stedisama?
Drzava treba izvrsiti konfiskaciju imovine Slovenije u BiH i Srbije. Uzet svr firme poput Merkatora, rasprodati i nadoknaditi stetu.
Kad se sjetim samo koji smo optpad i radio aktivno smece iz BiH vozili za Sloveniju [Jesenice] pa se tada 1990 Slovenija zalila a mi igrnoisali. Malo kasnje su nam vratili kako su znali i mogli. A sada im du'pe lizemo za saku dojc maraka. Na kraju cemo od ovih plata, ko ih ima, jos 5% odvajat za modernizaciju Slovenije.
Kako ces oduzet novac srtom covjeku? Slovenci isto k'o austrijanci. A Austrija je poznata po skrtoj naravi. Slovenci su germani, a germani su skrti po naravi. Skrta osoba ce uvijek naci izlaza da ti nikada ne izadje u suret, kad je ko imao cara od skrtog prijatelja. Taj sebi nece da kupi sok ako je 'skup' a kamo li drugom. Za slovence je BiH isto sto i Kazakhstan. Neka drzava na Balkanu i sta. Briga slovenaca o BiH. Slovenski mediji objave jednom u godinu neku vrijest iz BiH, a mi skoro svaki dan nesto o Sloveniji. To je razlika.
Jesi dosadan sa tim Niksicem ko pro.ljev h.e.b.o ti on m@ter zatucanu pionirsku.svaki clanak zapoganis svojim komentarom.
Ovo ce vako potrajati jos 20 - 30 godina. I onda bilo proslo. Nema para i gotova prica. Tesko je narediti nekoj drzavi nesto to je lase pojedincu jer ga mozes u zatvor staviti a drzavu ma daj... ali eto nasima nije nista drugo ni preostalo nego da se nadaju od cega nema nista ali eto. Bilo i proslo. Mozda ce Slovenija pristati ali onda na policama ces samo njigove proizvode moc kupiti i tako da ce to za dvi godine opet sve biti u njigovim rukama.