{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ombudsmen BiH u posjeti školama u Zavidovićima

F
10.4.2012. u 15:40
0
1
Ombudsmen BiH u posjeti školama u Zavidovićima
0
Ombudsmen BiH u posjeti školama  u Zavidovićima
Zavidovići
Pomoćnica Ombudsmena i šefica Odjela za praćenje prava djece Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH Aleksandra Marin Diklić u srijedu će posjetiti Drugu osnovnu školu, a u četvrtak Gimnaziju „Rizah Odžečkić“ u Zavidovićima, gdje će u okviru kreativne radionice razgovarati sa učenicima o pravima djeteta i ulozi Ombudsmena u zaštiti tih prava.
Aktivnosti ovog tipa realiziraju se već treću godinu pod nazivom „Ombudsmen u vašoj školi“, a u saradnji sa organizacijom Save the Children i predstavljaju jedan od vidova dječije participacije u radu Institucije.

Pored edukacije djece o njihovim osnovnim pravima, istovremeno se na ovaj način želi promovisati rad Odjela, a svakako se i od djece dobijaju značajne povratne informacije o njihovim problemima u ostvarivanju prava.

Posjeta lokalnoj zajednici će se, također, iskoristiti za posjetu nadležnim organima koji se bave zaštitom dječjih prava radi ukazivanja na značaj njihovog rada i podršku Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH, posebno s aspekta aktivnosti Odjela za praćenje prava djece, saopćeno je iz ove institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: