{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Olimpijski bazen na Otoci posjetilo oko 500.000 ljudi

S
26.8.2010. u 15:46
0
4
Olimpijski bazen na Otoci posjetilo oko 500.000 ljudi
0
Olimpijski bazen na Otoci posjetilo oko 500.000 ljudi
U prostorijama Olimpijskog bazena Otoka danas je održana pres-konferencija povodom obilježavanja druge godišnjice ovog bazena, a prisutnima se obratio direktor preduzeća, Mujo Gec.
Gec je istakao da je većina zacrtanih ciljeva na početku rada bazena već realizovana, te da se realizaciji strateških ciljeva: edukaciji, razvoju vodenih sportova i plivanju kao rekreaciji posvetilo puno pažnje. Obuku plivanja je dosada obavilo oko 5.000 djece, svaki mjesec se organizuje jedno plivačko ili vaterpolo takmičenje, a za godinu dana bazen je imao oko 500.000 posjeta.

Pokrenuta je inicijativa kod Ministarstva obrazovanja i nauke KS o uvođenju plivanja u nastavni plan i program. Posredstvom tog ministarstva, a u saradnji sa općinama Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilijaš, Vogošća i Hadžići se realizira škola plivanja kroz vannastavne aktivnosti.

"Očekujemo da se u idućoj godini uvede treći nastavni čas tjelesnog odgoja, a samim tim i plivanje u nastavni plan i program", rekao je Gec.

Istakao je i da Grad Sarajevo ima najviše sluha za projekte koji se realiziraju na bazenu, a to su "Sarajevo zdrav grad", u sklopu kojeg se organizuju sljedeći programi: "Bebe plivaju", "Vodeni vrtić", programi za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu sa deformitetima kičme, te program za osobe treće životne dobi.

Sa današnje pres-konferencije
Sa današnje pres-konferencije

Izrazio je nužnost da se formiranje krovnih vaterpolo i plivačkog saveza, koji bi organizovali velika takmičenja.

U saradnji sa Fakultetom za sport i tjelesni odgoj osnovat će se Centar vodenih sportova, koji će okupljati perspektivne i talentovane sportiste, te im omogućiti da napreduju pod stručnim nadzorom, kako bi predstavljali našu zemlju u što boljem svjetlu na međunarodnim takmičenjima.

Povodom obilježavanja druge godišnjice Olimpijskog bazena, u subotu, 28. augusta će se održati Manifestacija "Sport za sve na Olimpijskom", koju će otvoriti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen.

U sklopu Manifestacije će se održati plivački miting i dvije revijalne vaterpolo utakmice. Na mitingu, u revijalnom dijelu, učestvovat će osobe treće životne dobi, djeca članovi udruženja "Život sa down sindromom", profesori sporta i tjelesnog odgoja, te reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci. Svečani defile i otvaranje je predviđeno za 09:30 sati, revijalne utrke u 10:00 sati, a početak takmičenja u 10:30 sati.

Revijalne vaterpolo utakmice su na programu u 16:00 sati GKVS Sarajevo – VK Mladost (juniori) i u 17:30 sati VK Vidra – VK Banja Luka (seniori)

Zbog navedenih takmičenja bazen (sa popratnim sadržajima) neće raditi u subotu, 28. augusta. U nedjelju je, u povodu godišnjice, besplatno korištenje sadržaja bazena za sve građane u terminu od 06:30 do 19:00 sati.

U periodu od 30. augusta do 13. septembra, bazen neće raditi zbog redovnog remonta postrojenja, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: