Olimpijski bazen Otoka
0

Na Plivačkom mitingu i četverogodišnjaci Admir i Mak

Sarajevo-x.com
Povodom obilježavanja Druge godišnjice Olimpijskog bazena Otoka u Sarajevu, danas je održan plivački miting "Sport za sve na Olimpijskom".

Na takmičenju je učestvovalo 343 takmičara, koji su predstavljali 13 klubova iz Kantona Sarajevo, a pored klubova, učestvovali su i članovi Škole plivanja Olimpijskog bazena Otoka "Sarajevo pliva".

Najveći broj medalja su osvojili takmičari Plivačkog kluba Bosna 18 (10 zlatnih, tri srebrene i pet bronzanih), dok su takmičari Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo osvojili 14 medalja (šest zlatnih, pet srebrenih i tri bronzane).

Na mitingu su učestvovali i Admir Parić i Mak Čaušević, koji su bili najmlađi učesnici – četiri godine.

Pored takmičarskog djela, u revijalnom djelu su učestovale osobe treće životne dobi, profesori sporta i tjelesnog odgoja, te reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci. Uvodna i jedina trka koja se održala na 25 metara je bila za četiri člana udruženja "Život sa Down sindromom", koji su plivali uz pomoć instruktora plivanja u Školi plivanja Olimpijskog bazena.

Miting je svečano otvorio gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen, uz čestitku menadžmentu i uposlenicima Olimpijskog bazena na uspješnom radu.

Više detalja o rezultatima možete pronaći ovdje.

Od 16:00 sati na programu su revijalne vaterpolo utakmice.