{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okrugli sto o priznavanju Jugoslovenstva kao nacionalnosti

F
23.4.2012. u 10:46
82
3
Okrugli sto o priznavanju Jugoslovenstva kao nacionalnosti
82
Okrugli sto o priznavanju Jugoslovenstva kao nacionalnosti
"Jugoslavenstvo - priznavanje prava na nacionalnost" tema je okruglog stola koji će biti održan u Banjoj Luci, 29. aprila.
Jugoslaveni i dodirne tačke s drugim narodima, kultura političkog dijaloga u vremenu religioznog nacionalizma, jugoslavenstvo danas i njegova perspektiva u budućnosti, su pitanja koja će biti razmatrana na okruglom stolu.

Organizator ovog skupa je Udruženje "Naša Jugoslavija" i Savez Jugoslavena koji svojim aktivnostima već duže vrijeme skreću pažnju javnosti na problematiku priznavanja prava na nacionalnost Jugoslaven.

U državama nastalim raspadom nekadašnje Jugoslavije to pravo zvanično još nije priznato.

"Do sada smo na više mjesta skretali pažnju političkih krugova upozoravajući na važnost slobodnog opredjeljenja pripadnosti bilo kojoj nacionalnosti i pozivali se na obavezu poštivanja međunarodnih akata o pravima čovjeka", navode iz Udruženje "Naša Jugoslavija" i Savez Jugoslavena.

Jedan od načina za postizanje tog cilja je i organizovanje skupova i upoznavanje javnosti s gledištima i stavovima o jugoslovenstvu, navode organizatori skupa u Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: