Okončana vojna vježba demonstracijom vještina u sarajevskoj bazi Butmir

Klix.ba
7.9.2018. u 16:17
15
37
Okončana vojna vježba demonstracijom vještina u sarajevskoj bazi Butmir
15
1/4
2/4
3/4
4/4
Danas se završio terenski dio vježbe "Brzi odgovor 2018". Pod vođstvom komandanta EUFOR-a generalmajora Martina Dorfera, završnica se održala u bazi Butmir i uključivala je scenario metodsko-pokazne vježbe i demonstraciju vještina u kompleksu baze.
Demonstracija vještina obuhvatila je brojne aktivnosti u okviru scenarija, kao npr. helikopterske operacije tokom kojih su se vidjele impresivne sposobnosti pripadnika EUFOR-a i rezervnih snaga. Tu je bila i ekipa SIPA-e i oni su okupljenim visokim zvanicama demonstrirali svoje vještine pri raščišćavanju objekata.

Helikopteri EUFOR-a i Taktičkog rezervnog bataljona iz sastava NATO snaga na Kosovu oduševili su okupljene svojim vještinama prevoženja i medicinske evakuacije trupa.

Komandant EUFOR-a je dao izjavu u kojoj je izrazio svoje zadovoljstvo dobro obavljenim poslom.

"Današnjim scenariom i pokaznom vježbom obilježit ćemo kraj terenskog dijela vježbe 'Brzi odgovor 18' i zadovoljstvo mi je što mogu reći da je vježba uspješno izvedena. Nakon vježbe nastavit ćemo obuku zajedno sa OS BiH i tako podržati njih, a i BiH na putu ka Evropskim integracijama. U skladu sa zajedničkim motom 'jedna misija – jedan tim, podržat ćemo bh. vlasti koje rade u interesu svojih građana".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: