Koštalo 19.000 KM
34

Okončana sanacija stepeništa u Alipašinoj ulici u Sarajevu

Klix.ba
Stanovnici iz Ulice Alipašina 39 koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima dobili su novo stepenište.

Radnici građevinske firme "Sela" su u proteklih nekoliko dana okončali sanaciju stepeništa u pomenutoj ulici kod 39. Općina Centar kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu 19.841 KM za sanaciju tog stepeništa, a sve u cilju podizanja nivoa sigurnosti građana, te stvaranja što boljih uslova za svakodnevni život.

Projekt sanacije realiziran je na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je Općina Centar sklopila sa građevinskom firmom "Sela".

Realizacijom navedenog projekta omogućena je lakša i brža pješačka komunikacija za građane koji više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu.

-Zbog velikih oštećenja koja su bile smetnja u komunikaciji stanarima obližnjih zgrada porušeno je staro stepenište te betonirano novo, a na gazišta su postavljene kulir ploče. Na kraju se pristupilo postavljanju ograde, kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme "Sela".

Općina Centar je u prošlogodišnjem budžetu za projekte sanacije stepeništa, pješačkih staza i zaštitnih ograda obezbijedila 700.000 KM, a u budžetu za 2018. godinu izdvojeno je 775.000 KM.