|

Okončan prvi online upisni rok u Sarajevu, upisano 3.479 učenika

Okončan prvi online upisni rok u Sarajevu, upisano 3.479 učenika
61
I.Č.
5.7.2019. u 15:46
4
komentara
61

dijeljenja
Okončan prvi online upisni rok u Sarajevu, upisano 3.479 učenika Ilustracija: Shutterstock
U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, jučer je okončan prvi online upisni rok u srednje škole na području Kantona Sarajevo, a u okviru kojeg je upisano 3.479 učenika.
I ove godine, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo, najviše interesovanja učenika bilo je za gimnazije, elektrotehničku školu, ekonomsku te medicinske, a od stručnih škola za zanimanja kuhar, frizer i vozač motornih vozila.

"Konačne rang liste pomenutog upisnog roka objavljene su jučer u 16:00 sati na EMIS Webu i više se neće mijenjati. Od tog momenta učenici su stekli pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u okviru upisne kvote", saopćeno je iz Vlade KS.

Okončanjem ovog upisnog roka preostalo je, kako navode, 146 učenika koji su vršili izbor, ali nisu primljeni u odabrane škole.

"Preostalo je još 350 slobodnih mjesta u 17 javnih srednjih škola za upis u prvi razred, a na koje će se moći upisati putem online sistema učenici koji nisu primljeni u prvom upisnom roku", stoji u saopćenju Vlade KS.

Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku koji će biti objavljen u utorak 9. i trajat će do 11. jula 2019. godine.

Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u četvrtak 11. jula 2019. godine iza 17:00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...