{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko 3.000 kuća u Janji pod vodom, mještani nemaju hrane

16.5.2014. u 17:55
228
3
Oko 3.000 kuća u Janji pod vodom, mještani nemaju hrane
228
Oko 3.000 kuća u Janji pod vodom, mještani nemaju hrane
Situacija u naselju Janja, opština Bijeljina, stavljena je pod kontrolu prije nekoliko sati. Nivo vode je opao, ali poplavljeno je oko 3.000 domaćinstava. Također, mnogo ljudi je bez hrane već tri dana.
Kako je za naš portal rekao Huso Zečkanović, zamjenik gradonačelnika Bijeljine i predsjednik MZ Janja, danas su podijeljene konzerve, no hrane nema dovoljno.

"Nažalost, u takvoj smo situaciji da jednu konzervu dajemo na četveročlanu porodicu. Struje i vode nema. Više od 90 posto kuća je poplavljeno. Srećom, zahvaljujući angažovanosti policije, OS BiH, civilnih zaštita, vatrogasaca i Janjanja nije bilo ljudskih žrtava", rekao je Zečkanović.

Stanovnici Janje ističu kako ovakvu katastrofu nisu zapamtili. Poplave je stvorilo izlijevanje vode iz kanala Dašnica. Poplavljena su prizemlja kuća, a tokom dana bi trebala biti puštena voda.

"Stanovnici čije su kuće neuvjetne za življenje su evakuirani i smješteni u stacionare, kasarnu, banje i kod rodbine. Apelujemo na sve koji nam mogu pomoći u hrani i ostalim potrepštinama jer imamo porodice koje ništa nisu jele tri dana", rekao je Zečkanović i napomenuo kako veliki broj mještana ovog naselja čine povratnici koji nisu u dobroj finanasijskoj situaciji.

Srećom, u ovom području nema opasnosti od klizišta, a nivo vode se smanjuje kako su padavine prestale. Tokom dana izvršit će se ispitivanje tekuće vode da se utvrdi da li je za piće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: