{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oko 20.000 građana danas je čistilo Bosnu i Hercegovinu

F
27.4.2014. u 13:45
275
46
Oko 20.000 građana danas je čistilo Bosnu i Hercegovinu
275
Oko 20.000 građana danas je čistilo Bosnu i Hercegovinu u sklopu akcije "Let's do it - očistimo zemlju za jedan dan".
"Iako su vremenske prilike bile jako loše, jer je kiša već pada nekoliko dana, naši volonteri su čistili na području 60 općina u BiH. Odziv akciji je bio zadovoljavajući", kazao je u izjavi za Agenciju Fena koordinator akcije Boždar Mihajlović.

Mihajlović je naglasio da su građani Sarajeva čistili na desetak lokacija. On je učestvovao u čišćenju divlje deponije na Žutoj tabiji, dodajući da je to ruglo ovog grada te da su je uspjeli očistiti.

"Ove godine je omogućeno odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada koji će biti predan na reciklažu i ponovno iskorištavanje te time dobiti novu vrijednost", objasnio je Mihajlović.

Podsjetio je da je u prošlogodišnjoj akciji učestvovalo 47.970 volontera iz BiH kada je prikupljeno oko 5.000 tona otpada.

Akciju kao i svake godine organizira Udruženje građana "Ruke" iz Sarajeva i "Mozaik prijateljstva" iz Banje Luke. Volonterska akcija 'Let's do it - očistimo zemlju za jedan dan' posvećena je prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, zaštićenih područja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: