Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
odlicno.....samo se boriti protiv lihvara.....i zaradjivali su na nasem neznanju
Po Visokom je raifaisen zajedno sa nekim ljudima pravio dar mar sa kreditima. oko 200 do 300 osoba su prevarili priznavajuci podmetnutu dokumentaciju kako bi prodali kredite. sada sud uvazava sve to a naivni gradjani ispastaju i njihove porodice. nekoliko miliona je raifaisen tako plasirao svojim ljudima a sada traze od jadnih gradjana da vrate taj novac koji su svjesno dali zmireci na jedno oko. a narodu su podmetnuli ugovore kako bi mogli od njih uzeti novac.
Nezgodno je odbiti prijatelja. Nisam bio zirant ali sam posudjivao novac prijateljima koji mi cesto nisu vratili. Vecina nije mogla da vrati, nisu to ucinili namjerno. Tako i ovi sto su uzeli kredite, vjerovatno vecina nije to ucinila namjerno nego su ostali bez posla ili nesto drugo sto se u ovoj vukojebini cesto desava.
_"Sulejman Ceribašić iz Šamca je u proteklih nekoliko godina otplatio četiri tuđa kredita u ukupnom iznosu od 120.000 maraka. Budući da dužnici nisu izmirivali obaveze, Ceribašiću su bili blokirani računi preduzeća do naplate svih potraživanja banaka." Pa čoveče, mogu shaviti da si jednom naletio, ali još tri puta isto, ne mogu da shvatim. Glup si ako se iz prve greške nisi ništa naučio.
Mozda je uzeo u priblizno isto vrijeme svu trojicu.
Lijepa vijest! ! Nek crkne bankarska mafija!bubaju sirotinji kamatu a znaju da ne mogu platiti
Meni mama rekla ni rodjenom bratu zirant nemoj biti. A i da izbjegavam dizanje kredita.
@birdscanfly, najbolji mogući savjet. Krediti su najveće zlo i veliko zavaravanje.
E moj Ceribašiću, ja bi im se vala sjetio familije pa da su zlatni
"Sulejman Ceribašić iz Šamca je u proteklih nekoliko godina otplatio četiri tuđa kredita u ukupnom iznosu od 120.000 maraka." zao mi jeste i ne daj boze nikom, al koji glupan moras biti da budes žirant u 4-ti put, a placas treci kredit ??
Prije ces naci faraona Ramiza II u piramidi u Visokom sa fesom na glavi nego ziranta