Dodikov savjetnik piše
0

"OHR je kao Cosa nostra"

SRNA
Italijanska mafija Cosa nostra nema pravo da upravlja ni teritorijom, ni ljudima, ali to joj ne smeta da bude neprikosnovena vlast, baš kao i OHR koji drži BiH pod svojim protektoratom i upravlja na osnovu svojih, mafijaških pravila, piše savjetnik premijera Republike Srpske /RS/ Slavko Mitrović.

"Cosa nostra je poznata po tome što vlada po svojim, a ne po zakonima države. Za onoga ko se usprotivi pravilima njenog vladanja, ona mu je tužilac, sudija i egzekutor. Mafija ima razvijen čitav sistem, zapravo svoju državu", navodi Mitrović u autorskom tekstu u "Nezavisnim novinama".

On je najavio da će se RS, kao odgovorni državotvorni entitet u BiH, baviti OHR-om u skladu sa međunarodnim konvencijama i vladavinom prava.

"Osoblje visokog predstavnika će sve više biti zabavljeno odbranom od legitimnih tužbi za kršenje međunarodnog ugovora, a pogotovo za kršenje ljudskih prava brojnih pojedinaca kojima je nanesena šteta njihovim protivpravnim djelovanjem", istakao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, u izvještaju OHR-a Savjetu bezbjednosti UN glavni negativac je premijer RS Milorad Dodik jer "podriva autoritet međunarodna uprave u BiH".

"Na ovaj način OHR priznaje svoje antidejtonsko djelovanje zato što, po tom međunarodnom ugovoru, ne postoji nikakav mandat međunarodne uprave nad BiH. Jedini zakoniti mandat za upravljanje BiH ima vlast izabrana na slobodnim i demokratskim izborima, a ostali mogu biti samo uzurpatori, koji su kršenjem međunarodnog prava od BiH napravili državu za OHR-ovu mafiju", naglašava Mitrović.

On dodaje da se iz OHR-a jadaju Savjetu bezbjednosti UN kako im RS osporava pravo da nameću zakone, iako takvo pravo nikada i nigdje nije dato - ni u Dejtonskom sporazumu, pa čak ni u "pozdravljanju namjere", kojim su izmišljena bonska ovlaštenja.

"Jednostavno, OHR nema pravo biti zakonodavac", ističe Mitrović podsjećajući da je samo u mandatu Velntina Inzka OHR pokušao poništiti legalne i legitimne zaključke Narodne skupštine RS, smijenio policijske službenike bez ikakvih dokaza, pokušao nametnuti zakone o "Elektroprenosu", "a sve začinio izvještajem otrovnim po stabilnost BiH".

Prema njegovim riječima, OHR se sprema na odsudnu bitku za svoj opstanak i dalje urušavanje Dejtonskog sporazuma i BiH, za šta će mu poslužiti strani tužioci i sudije koje imenuje i čije su plate tajna.

"Produženje mandata strancima omogućilo bi takozvanom tužilaštvu i sudu da mogu nastaviti čuvanje u ladicama Dobrovoljačke ulice, Tuzlanske kolone i Atifa Dudakovića", piše Mitrović.

On zaključuje da je OHR ušao u fazu koja se zove odbrana i posljednji dani, da računa da će još većom krizom ishoditi svoj opstanak i visoke plate i da iz stvaranja nestabilnosti u BiH prelazi u fazu stvaranja haosa.