|

"OHR je kao Cosa nostra"

"OHR je kao Cosa nostra"
0
S
SRNA
27.11.2009. u 08:27
21
komentara
0

dijeljenja
"OHR je kao Cosa nostra"
Italijanska mafija Cosa nostra nema pravo da upravlja ni teritorijom, ni ljudima, ali to joj ne smeta da bude neprikosnovena vlast, baš kao i OHR koji drži BiH pod svojim protektoratom i upravlja na osnovu svojih, mafijaških pravila, piše savjetnik premijera Republike Srpske /RS/ Slavko Mitrović.
"Cosa nostra je poznata po tome što vlada po svojim, a ne po zakonima države. Za onoga ko se usprotivi pravilima njenog vladanja, ona mu je tužilac, sudija i egzekutor. Mafija ima razvijen čitav sistem, zapravo svoju državu", navodi Mitrović u autorskom tekstu u "Nezavisnim novinama".

On je najavio da će se RS, kao odgovorni državotvorni entitet u BiH, baviti OHR-om u skladu sa međunarodnim konvencijama i vladavinom prava.

"Osoblje visokog predstavnika će sve više biti zabavljeno odbranom od legitimnih tužbi za kršenje međunarodnog ugovora, a pogotovo za kršenje ljudskih prava brojnih pojedinaca kojima je nanesena šteta njihovim protivpravnim djelovanjem", istakao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, u izvještaju OHR-a Savjetu bezbjednosti UN glavni negativac je premijer RS Milorad Dodik jer "podriva autoritet međunarodna uprave u BiH".

"Na ovaj način OHR priznaje svoje antidejtonsko djelovanje zato što, po tom međunarodnom ugovoru, ne postoji nikakav mandat `međunarodne uprave` nad BiH. Jedini zakoniti mandat za upravljanje BiH ima vlast izabrana na slobodnim i demokratskim izborima, a ostali mogu biti samo uzurpatori, koji su kršenjem međunarodnog prava od BiH napravili državu za OHR-ovu mafiju", naglašava Mitrović.

On dodaje da se iz OHR-a jadaju Savjetu bezbjednosti UN kako im RS osporava pravo da nameću zakone, iako takvo pravo nikada i nigdje nije dato - ni u Dejtonskom sporazumu, pa čak ni u "pozdravljanju namjere", kojim su izmišljena bonska ovlaštenja.

"Jednostavno, OHR nema pravo biti zakonodavac", ističe Mitrović podsjećajući da je samo u mandatu Velntina Inzka OHR pokušao poništiti legalne i legitimne zaključke Narodne skupštine RS, smijenio policijske službenike bez ikakvih dokaza, pokušao nametnuti zakone o "Elektroprenosu", "a sve začinio izvještajem otrovnim po stabilnost BiH".

Prema njegovim riječima, OHR se sprema na odsudnu bitku za svoj opstanak i dalje urušavanje Dejtonskog sporazuma i BiH, za šta će mu poslužiti strani tužioci i sudije koje imenuje i čije su plate tajna.

"Produženje mandata strancima omogućilo bi takozvanom tužilaštvu i sudu da mogu nastaviti čuvanje u ladicama Dobrovoljačke ulice, Tuzlanske kolone i Atifa Dudakovića", piše Mitrović.

On zaključuje da je OHR ušao u fazu koja se zove odbrana i posljednji dani, da računa da će još većom krizom ishoditi svoj opstanak i visoke plate i da iz stvaranja nestabilnosti u BiH prelazi u fazu stvaranja haosa.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...