Građani ogorčeni
66

Ograđeno mjesto gdje je izvučeno tijelo Davida Dragičevića u Banjoj Luci

M. N.
Članovi grupe Pravda za Davida neugodno su se iznenadili kada su otišli na ušće rječice Crkvene kako bi odali počast ubijenom Davidu Dragičeviću čije je tijelo pronađeno na toj lokaciji 24. marta prošle godine, jer su zatekli ograđen prostor.
Ograda je postavljena na travnatom dijelu gdje je bilo položeno Davidovo tijelo nakon što je izvučeno iz rijeke, a naknadno postavljeno Davidovo spomenik i srce koje je uklonila komunalna policija kao i dvije dunje koje su bile posađene.

Iako se mislilo da su ogradu postavile gradske vlasti Banje Luke, oni su demantovali ovu informaciju kazavši da je po prijavi medija, Komunalna policija ustanovila da je to uradio organizator manifestacije koja se održava na Kastelu. Riječ je o montažnoj ogradi privremenog karaktera za vrijeme održavanja te manifestacije.

To nije spriječilo članove grupe da obiđu lokalitet, zapale svijeće i postave Davidova obilježja na tom lokalitetu.

"Pogledajte i recite da li su normalni? Stavili ogradu. Nemaju pametnijeg posla. A doći će i njima kraj. Prozivat ćemo vas kao k***e poslije Drugog svjetskog rata, šišati na ćelavo. Neće hodati gradom od sramote ni oni ni njihova djeca", napisala je Davidova majka Suzana.

Građani širom BiH i dijaspore su osudili ovaj čin, a otac Davor je poručio da će oni ograditi sve ubice Davida Dragičevića.

Borba PzD za istinu o slučaju ubistva mladog Banjalučanina traje traje 502 dana.