|

Oglasio se Zolj: Niko nam nije dostavio zaključak o zabrani zapošljavanja

Oglasio se Zolj: Niko nam nije dostavio zaključak o zabrani zapošljavanja
57
Piše: Er. M.
25.10.2018. u 14:08
16
komentara
57

dijeljenja
Oglasio se Zolj: Niko nam nije dostavio zaključak o zabrani zapošljavanja Adem Zolj (Foto: N. G./Klix.ba)
Iz Kabineta predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Adema Zolja saopćili su da im još uvijek nije dostavljen zaključak Skupštine KS kojim se zabranjuje zapošljavanje državnih službenika u izvršnoj vlasti.
Povodom teksta objavljenog na portalu Klix.ba pod nazivom "Uprkos zabrani zapošljavanja premijer KS raspisao konkurs za prijem savjetnika i saradnika", iz Kabineta premijera KS oglasili su se saopćenjem za javnost.

"Vlada KS je 4. oktobra 2018. godine usvojila zaključak broj 02-05-33952-13/18 kojim je dala saglasnost Kabinetu premijera za popunu radnih mjesta: stručni savjetnik za poslove iz oblasti saobraćaja i stručni saradnik za evropske integracije. Shodno navedenom zaključku, Kabinet premijera uputio je 8. oktobra 2018. godine Federalnoj agenciji za državnu službu (ADS FBiH) zahtjev za raspisivanje javnog konkursa za popunu navednih radnih mjesta državnih službenika", piše u reakciji.

Dalje navode da je zahtjev za objavu javnog konkursa upućen ADS FBiH prije dana održavanja 45. sjednice Skupštine KS, 12. oktobra 2018. godine, na kojoj je donesen zaključak o obustavi prijema radnika na neodređeno vrijeme.

"Kabinetu premijera do trenutka objave ovog reagiranja nije dostavljen potpisani zaključak od Skupštine KS", navodi se u saopćenju.

Podsjećamo, kako je ranije pisao Klix.ba usvojeni zaključak Skupštine KS "zagubio" se u ladicama predsjedavajuće Skupštine KS Ane Babić (SBB) koja je prilikom glasanja o zabrani zapošljavanja državnih službenika bila suzdržana.

Babić još uvijek nije objasnila javnosti zbog čega nije potpisala usvojeni zaključak koji su joj dostavile stručne službe Skupštine Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...