Gandijeva ulica
10

Oglasio se i Zavod za izgradnju KS o planiranom objektu na entitetskoj liniji na Dobrinji

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zavod za izgradnju Kantona Sarjaevo su izlaskom na teren u ulici Gandijeva utvrdili da se planirani objekat ne nalazi na zemljištu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, ni u enititetu Federacija BiH.
"U vezi izgradnje zgrade u ulici Gandijeva obavještavamo vas da smo došli do saznanja da je je Općina Istočna Ilidža 13.05.2020.godine izdala građevinsku dozvolu za izgradnju kolektivnog stambeno-poslovnog objekta na teritoriji RS-a, na entitetskoj liniji na Dobrinji", saopćeno je.

Iz Zavoda su dodali da je Pravobranilaštvo Općine Novi Grad Sarajevo podnijelo zahtjev za provođenje nadzora i ukidanja Rješenja Općine Istočna Ilidža broj: 05-361-12/20 od 13.05.2020.godine, obzirom da predmetni objekat nema sve uslove za izgradnju.

"Obavještavamo će ovaj Zavod u rješavanju ovog problema usko sarađivati sa Općinom Novi Grad Sarajevo radi rješavanja nastalih problema", poručili su.

Podsjetimo, problem je, kako kažu stanovnici ovog naselja, što je u ovoj ulici postavljena ograda kojom je "prekrojena" entitetska linija i to zbog gradnje desetospratnice. Riječ je, poručuju, o nelegalnoj gradnji, kojoj žele stati u kraj, a tu borbu žele dobiti pravnim i mirnim putem. Posljednje što žele jeste, naglašavaju, da situacija eksalira.