{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oglasila se TVSA: Izvinjavamo se bh. javnosti, prilog o odijevanju je bio neprofesionalan

20.7.2018. u 15:32
182
121
Oglasila se TVSA: Izvinjavamo se bh. javnosti, prilog o odijevanju je bio neprofesionalan
182
Oglasila se TVSA: Izvinjavamo se bh. javnosti, prilog o odijevanju je bio neprofesionalan
Uprava Televizije Sarajevo (TVSA) oglasila se nakon spornog priloga emitovanog na ovoj televiziji u kojem su studenti na Univerzitetu u Sarajevu, bez zaštite identiteta, otvoreno prozvani za neprikladno odijevanje.
Iz TVSA je saopćeno da se ograđuju od sadržaja emitovanog u BH Dnevniku, a u vezi s gostovanjem člana Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu Harisa Zahiragića, kao i od svih videomaterijala i konstatacija voditeljice.

"Želimo također izvijestiti javnost da je odlukom koju je donio bivši direktor TVSA Elvir Resić, 13. novembra 2017. godine, Programskom kolegiju uskraćena mogućnost bilo kakvog uvida i utjecaja na programski sadržaj BH Dnevnika. Kako stoji u članu 1. ove odluke, Suad Karamustafić, radnik TVSA, raspoređen na radnom mjestu novinara, zadužuje se za realizaciju projekta BH Dnevnik u saradnji s partnerskim kantonalnim televizijama", navode iz TVSA.

Ističu da je u odluci jasno navedeno kako Karamustafić odlučuje o sadržaju emisije, odnosno odgovara za njen sadržaj. Iz TVSA dodaju da je ova odluka donesena nakon reagovanja članova Programskog kolegija koji se nisu slagali s konceptom i sadržajem pojedinih priloga emitovanih u BH Dnevnicima.

"Navedena odluka je jučer stavljena van snage, a Uprava TVSA će pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti radnika Suada Karamustafića, u skladu s odredbama Zakona o radu", saopćeno je iz TVSA.

U saopćenju za javnost, koje potpisuju direktorica TVSA Edina Fazlagić i vršitelj dužnost izvršnog direktora programa i produkcije Mirsad Sinanović, TVSA je uputila je izvinjenje bh. javnosti.

"Ovim putem izvinjavamo se svima koji su spomenuti i prikazani u videomaterijalu koji je snimljen u petak, 13. jula 2017. godine, kao izvještaj s javne rasprave na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu o Nacrtu kodeksa o ponašanju i odijevanju na UNSA. Posebno se izvinjavamo studentima angažiranim na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, a koji su profesionalno pripremili izvještaj emitiran u Dnevniku TVSA u 18:30 sati. Izvinjavamo se bh. javnosti, gledateljima TVSA i Fakultetu političkih nauka", piše u saopćenju za javnost.

Iz TVSA zaključuju kako je Programski kolegiji TVSA također reagovao na ovaj prilog jer ga je smatrao udarom na profesionalizam i rejting koji TVSA gradi 20 godina.

"Osuđujemo neprofesionalizam demonstriran u BH Dnevniku. Stav Programskog kolegija podržava i Uprava TVSA", navode iz TVSA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: