Prekinula šutnju
1.2k

Oglasila se Jasmina Izetbegović: Cerić i ja više nismo u vezi, želim mu sreću i uspjeh

D. Be.
Trenutak zaruka iz oktobra prošle godine
Trenutak zaruka iz oktobra prošle godine
Nakon vijesti da je bh. jutuber Adnan Cerić poznatiji kao CeriX budući v.d. zamjenika Agencije za statistiku BiH oglasila se kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića, Jasmina, koja je demantovala informaciju da je i dalje u vezi sa Cerićem.
Naime, Jasmina Izetbegović i Adnan Cerić bili su u vezi, a u oktobru prošle godine pale su i zaruke. To je ponukalo medije da dođu do zaključka kako je budući zet predsjednika Stranke demokratske akcije napredovao u karijeri i iz entitetske prešao u državnu Agenciju za statistiku BiH.

Kćerka lidera SDA je poručila da je Cerić bio uposlenog Federalnog zavoda za statistiku i prije njihove veze, a da je on prvenstveno diplomirani inžinjer informatičkih nauka, pa tek onda jutuber.

Tim povodom na Instagramu se oglasila Jasmina Izetbegović čiji status prenosimo u cijelosti:

"Ne smatram sebe medijskom ličnošću, već prilično privatnom osobom. Iz navedenih razloga sam do sada šutjela na povremene medijske ispade čak i kad su plasirali čudesne izmišljotine (jednom su mi izmislili čitavog nepostojećeg supruga i dijete).

Moje dosadašnje odbijanje da komentarišem maliciozne laži, tračeve i budalaštine, kao i da se zamaram tužbama, je možda i ohrabrilo zlobnike da nastave sa svojim diletantskim piskaranjem raznih neistina. S obzirom na današnje rapidno širenje vijesti o imenovanju Adnana Cerića na neku funkciju te povezivanja tog imenovanja sa mnom i mojom porodicom, nevoljko prekidam šutnju o svom privatnom životu da obavijestim dušebrižnike da Adnan i ja već nekoliko mjeseci nismo zajedno.

Adnanu želim svu sreću i uspjeh u budućim poduhvatima. Također bih vas podsjetila da je Adnan prvenstveno diplomirani inžinjer informatičkih nauka, pa tek onda "Youtuber". Čovjek je u Federalnom zavodu za statistiku zaposlen od 2016. ili 2017., a mi smo se upoznali na ljeto 2019.

Svim normalnim ljudima koji se bave svojim životima umjesto da se bave tuđom djecom se izvinjavam što sam im uopće oduzela vrijeme koje su potrošili na čitanje ove objave"", napisala je.