{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održano predavanje "I Bog reče 'neka bude Tesla' i bi svjetlost"

F
27.10.2011. u 21:15
0
70
Održano predavanje "I Bog reče 'neka bude Tesla' i bi svjetlost"
0
Povodom 155. godina rođenja Nikole Tesle, u prostorijama Srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta" održano je predavanje pod nazivom "I Bog reče 'neka bude Tesla' i bi svjetlost".
O Teslinom stvaralaštvu i epohalnim otkrićima kojima se danas služimo govorio je Radoslav Elez, doplomirani inženjer.

"Danas se podsjećamo Nikole Tesle, pa se često upitamo, da li je moguće da genije za jedan ljudski vijek ostavi toliku riznicu djela koja će čovječanstvu koristiti jedan milenijum, pa pomislimo da je on možda i danas živ i da radi i stvara", rekao je Elez.

Dodao je kako je pravljenjem hidrocentrale na Nijagari 1896. godine Tesla završio proces u proizvodnji i prenosu vodene energije na daljine, a u centrali je upotrebljeno preko 40 njegovih patenata i otkrića.

Veliki američki naučnik dr. Berende je rekao "I Bog reče Tesla i bi svjetlost" pojasnivši da, kada bi se iz upotrebe eliminisala Teslina djela, svijet bi bio u mraku, točkovi bi prestali da se okreću, vodenice bi stale, eto toliki je doprinos Nikole Tesle čovječanstvu".

"Ne govore li nam ove riječi, zbog čega treba da se podsjećamo na Nikolu Teslu i zbog čega treba da ga ugradimo u svoj um i da idemo njegovim putem", zaključio je Elez.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: