BiH
23

Održana zajednička sjednica predsjedništava LDS-a i Naše stranke

FENA
Dennis Gratz
Dennis Gratz
Predsjedništva LDS-a i Naše stranke održala su zajedničku sjednicu na kojoj je razgovarano o formiranju bloka 2014, zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, kao i odnosu ovih stranaka prema drugim političkim subjektima.

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je po završetku sjednice kazao da je stvaranje bloka 2014 prioritet Naše stranke i LDS-a na predstojećim izborima, a u cilju jačanja progresivne socijal-liberalne ideje.

"Potreban je dogovor svih političkih subjekata koji će na izbore izaći kao alternativa sadašnjim političkim elitama. Stranke o kojima govorim uspijevaju postići rezultate na izborima, ali to nikada nisu dovoljno dobri rezultati da se suštinski problemi u državi riješe i zato je jaka, složna opozicija, koja ima jasne ciljeve i rješenja za građane, neophodna u ovom trenutku", dodao je.

Predsjednik LDS-a Amir Husarić istakao je da će Naša stranka i LDS u narednom periodu raditi na stvaranju političkog saveza sa strankama, organizacijama i društvenim grupama slične ideološke orijentacije i sličnih programa da bi građanima ponudili jednu novu opciju koja će BiH izvući iz agonije u kojoj se nalazi i dovesti je pred "vrata" EU-a, saopćeno je iz Naše stranke.