BiH
0

Održana vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite KS

FENA
Kantonalni i općinski štabovi poduzimaju sve mjere na pružanju pomoći stanovništvu na poplavljenim područjima, zaključeno je danas na vanrednoj sjednici Štaba Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

U cilju normalizacije stanja i poduzimanja koordiniranih aktivnosti na ublažavanju posljedica od poplava na području KS, danas je održana vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite KS na kojoj je analizirano stanje na područjima koja su ugrožena od poplava.

Zaključeno je da će Štab kontinuirano pratiti stanje na području Kantona i u saradnji i koordinaciji sa općinskim štabovima civilne zaštite Ilidža i Novi Grad preduzimati neophodne mjere na pružanju pomoći stanovništvu na ugroženim područjima.

Osigurane su odgovarajuće količine paketa hrane, vode za piće, briketa, svijeća i drugih potrepština koji će biti podijeljeni stanovništvu na ugroženim područjima.

Ostvarena je i neophodna saradnja sa Elektrodistribucijom Sarajevo oko isključenja struje u područjima koja su poplavljena, kao i sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona Sarajevo zbog neophodne kontrole ispravnosti vode za piće.

Na kraju sjednice je istaknuto da će o stanju na područjima koja su najugroženija od poplava, kao i o preduzimanju mjera na zaštiti stanovništva i materijalnih dobara javnost blagovremeno obavještavati Štab putem Kantonalnog operativnog centra Civilne zaštite, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.