BiH
0

Održana sjednica Vlade Kantona Sarajevo

FENA
Vlada Kantona Sarajevo (KS) je na današnjoj sjednici dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji je sada usklađen sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS-a s ciljem sistematiziranja kadrovskih poslova u jednu organizacionu jedinicu.

Školskim odborima javnih ustanova “Srednjoškolski centar Hadžići” i “Srednja muzička škola” Vlada je dala saglasnost da se na mjesta direktora ovih ustanova imenuju Misim Gegić i Haša Haćimić, dok je na mjesto vršioca dužnosti direktora Javne ustanove “Deseta osnovna škola Ilidža” imenovala Sudu Lavića.

Također je data saglasnost i za imenovanja i popunu upražnjenih pozicija predsjednika i članova upravnih i nadzornih odbora visokoškolskih ustanova i naučnoistraživačkih instituta sa područja Kantona Sarajevo.

Na današnjoj sjednici je usvojen i Izvještaj o radu Vlade Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 31. decembra 2011., kao i Prijedlog uredbe o sadržaju ugovora o javno-privatnom partnerstvu, koju je pripremila Komisija za javno-privatno partnerstvo.

Usvojeni su i Izvještaj o radu s finansijskim izvještajem Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za 2011., te Program rada s finansijskim planom ove ustanove, kao i izvještaji o radu s finansijskim izvještajem za 2011. Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo i Fonda KS-a za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilisane borce i prognane osobe, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.