Održana sjednica Ustavnopravne komisije

F
FENA
15.12.2008. u 18:01
0
0
Održana sjednica Ustavnopravne komisije
0
Održana sjednica Ustavnopravne komisije
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je danas podržala Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima i Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.
Predsjedavajući Komisije Šefik Džaferović je kazao za Fenu da je na Prijedlog zakona o genetski modificiranim organizmima uloženo puno amandmana, te da "ima spor oko jednog amandmana s predstavnicima iz RS-a, pa je većinom glasova to usvojeno i ostavljeno za raspravu na Parlamentu“.

Prema njegovim riječima, radi se o strukturi vijeća za genetski modificirane organizme koje će se formirati na nivou BiH.

„Mislim da će se i tu naći neko rješenje“, kazao je Džaferović.

Bilo je dosta amandmana i na Prijedlog zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Većina amandmana je prihvaćena i predloženi zakon je jednoglasno podržan.

Utvrđeno je postojanje ustavnog osnova za Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH koji su predložili poslanici Beriz Belkić, Niko Lozančić i Milorad Živković, ali su odbijeni principi predloženog zakona.

„Komisija većinom glasova nije prihvatila principe jer mislimo da su postojeća rješanja u zakonu koji imamo bolja“, kazao je Džaferović.

Ustavnopravna komisija je utvrdila da postoji ustavni osnov za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje čiji je predlagač poslanik Jerko Ivanković Lijanović.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: