|

Održana prva sjednica Kolegija za evropske integracije

Održana prva sjednica Kolegija za evropske integracije
0
Klix.ba
17.11.2016. u 16:23
1
komentara
0

dijeljenja
1/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/5 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić danas je održao prvu sjednicu Kolegija za evropske integracije kojem su pored entitetskih premijera, Željke Cvijanović i Fadila Novalića prisustvovali i premijeri kantona i Brčko Distrikta, kao i direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.
Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da sada više nego ikada postoji potreba za jačanjem saradnje predstavnika svih nivoa vlasti u procesu EU integracija. Rekao je da je ovaj sastanak važan i zbog činjenice da će BiH već početkom decembra (9.12.2016.) dobiti Upitnik Evropske komisije kojim će i započeti proces izrade Mišljenja o članstvu BiH u Evropsku uniju. Naglasio je da i sve druge obaveze i aktivnosti koje proističu iz procesa EU integracija, zahtijevaju koordinaciju i blisku saradnju u skladu sa odredbama Mehanizma koordinacije.

Učesnici sastanka su, između ostalog, usvojili Poslovnik o radu Kolegija za Evropske integracije, kao i Uputstvo i Poslovnik o radu ministarskih konferencija.

Kolegij za evropske integracije predstavlja vrhovno političko tijelo čija je funkcija da osigura usaglašenost stavova o ključnim strateškim i političkim pitanjima u oblasti EU integracija.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...