PR Arena
0

FOTO / Održana prva konferencija za studente o odnosima s javnošću

Sarajevo-x.com
U subotu u prostorijama ASA Holdinga održana je PR Arena- prva konferencija za studente o odnosima s javnošću u organizaciji Apriori komunikacija.
Na samom početku prisutne je pozdravio Igor Kraišnik, direktor Apriori komunikacija, koji je ujedno prenio poruku gospodina Danijela Koletića, idejnog tvorca ovog edukativnog projekta:

"Vjerujte u sebe kada je najteže, budite ustrajni, vjerujte iskustvu. Bez obzira na sve neka Vas vode misli da se ugled ne kupuje nego da se ugled stvara. Ne bavite se odnosima s javnošću ako niste spremni na odricanje, jer ovo je posao koji Vas treba svaki dan 24 sata dnevno. I na kraju ako nemate životnog partnera koji će razumjeti Vašu ljubav prema PR-u, ne započinjite ovaj posao. Ne dozvolite sebi da se prihvatate funkcije i radnog mjesta ako iza Vas ne stoji znanje."

Konferenciji je prisustvovalo 146 studenata, koji su imali priliku slušati eminentne predavače s područja odnosa s javnošću, među kojima su Amela Odobašić – direktorica odjela odnosa s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Zinaida Babović – direktorica odjela za odnose s javnošću kompanije Bosnalijek, Irena Praskač – Salčin – asistentica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te Zlatko Vukmirović – rukovodilac odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH-e.

Osim njih na okruglom stolu koji je održan nakon predavanja, prisustvovali su glavni i odgovorni urednici renomiranih medijskih kuća u BiH.

"ASA GRUPACIJA je posvećena razvoju društva. Podrška mladim ljudima da unaprijeđuju svoje vještine i znanja je dio naše korporativne strategije. Odnosi s javnošću su veoma bitni za ASA Grupaciju koja svakako u fokusu svog poslovanja ima zadovoljavanje potreba svojih kupaca", istakao je Vedran Peršić, rukovodilac korporativne komunikacije ASA Grupacije.

Konferenecija je završena dodjelom certifikata sudionicima, te najavom sljedećeg izdanja PR ARENE.