{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Održana prva konferencija za studente o odnosima s javnošću

S
17.4.2011. u 09:54
0
12
Održana prva konferencija za studente o odnosima s javnošću
0
U subotu u prostorijama ASA Holdinga održana je PR Arena- prva konferencija za studente o odnosima s javnošću u organizaciji Apriori komunikacija.

Na samom početku prisutne je pozdravio Igor Kraišnik, direktor Apriori komunikacija, koji je ujedno prenio poruku gospodina Danijela Koletića, idejnog tvorca ovog edukativnog projekta:

"Vjerujte u sebe kada je najteže, budite ustrajni, vjerujte iskustvu. Bez obzira na sve neka Vas vode misli da se ugled ne kupuje nego da se ugled stvara. Ne bavite se odnosima s javnošću ako niste spremni na odricanje, jer ovo je posao koji Vas treba svaki dan 24 sata dnevno. I na kraju ako nemate životnog partnera koji će razumjeti Vašu ljubav prema PR-u, ne započinjite ovaj posao. Ne dozvolite sebi da se prihvatate funkcije i radnog mjesta ako iza Vas ne stoji znanje."


Konferenciji je prisustvovalo 146 studenata, koji su imali priliku slušati eminentne predavače s područja odnosa s javnošću, među kojima su Amela Odobašić – direktorica odjela odnosa s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH, Zinaida Babović – direktorica odjela za odnose s javnošću kompanije Bosnalijek, Irena Praskač – Salčin – asistentica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te Zlatko Vukmirović – rukovodilac odjela za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH-e.

Osim njih na okruglom stolu koji je održan nakon predavanja, prisustvovali su glavni i odgovorni urednici renomiranih medijskih kuća u BiH.

"ASA GRUPACIJA je posvećena razvoju društva. Podrška mladim ljudima da unaprijeđuju svoje vještine i znanja je dio naše korporativne strategije. Odnosi s javnošću su veoma bitni za ASA Grupaciju koja svakako u fokusu svog poslovanja ima zadovoljavanje potreba svojih kupaca", istakao je Vedran Peršić, rukovodilac korporativne komunikacije ASA Grupacije.

Konferenecija je završena dodjelom certifikata sudionicima, te najavom sljedećeg izdanja PR ARENE.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: