|

Apriori organizuje prvu PR Arenu za studente

Apriori organizuje prvu PR Arenu za studente
0
S
Sarajevo-x.com
23.2.2011. u 16:59
12
komentara
0

dijeljenja
Apriori organizuje prvu PR Arenu za studente Foto: Sarajevo-x.com
Prva PR Arena, jednodnevna konferencija za studente, bit će održana 16. aprila 2011. godine. Cilj konferencije jeste educirati studente o ulozi odnosa s javnošću u različitim sferama društva i kroz predavanja približiti im oblast i zanimanje kojim se namjeravaju baviti.
Agencija "Apriori komunikacije" organizuje prvu PR Arenu u BiH kojoj mogu prisustvovati svi studenti željni znanja. Ključna ideja jednodnevne konferencije, koja će se održati u Sarajevu, i jeste ponuditi studentima više znanja o odnosima s javnošću na temeljima praktičnih primjera i trenutnih izazova u PR-u.

"Glavni cilj organizovanja konferencije jeste objasniti studentima šta je PR i kako sve to izgleda u praksi", kazao je na današnjoj pres-konferenciji Igor Kraišnik, direktor Apriori komunikacija.

Predavači na PR Areni bit će prof. dr. Besim Spahić, Zinaida Babović, direktorica sektora za odnose s javnošću Bosnalijeka, Amela Odobašić, rukovodilac Sektora za odnosa sa javnošću Regulatorne agencije za komunikaciju i Zlatko Vukmirović dopredsjednik Udruženja za odnose s javnošću u BiH - PRIBA-e.

"Potrebno je ljude educirati, naučiti ih tehnikama manipulacije, no naravno prije svega treba objasniti da riječ manipulacija nema samo negativnu konotaciju. Potrebno je objasniti šta PR podrazumjeva i kako primjenjivati stečeno znanje. Moramo znati da je PR nužan i odgovoran posao", kazao je profesor Spahić, dodavši da će na konferenciji pokušati dio svog znanja i iskustva prenijeti studentima.

Svoja iskustva studentima će prenijeti i Amela Odobašić, koja se tim poslom bavi 10 godina.

"PR je kod nas došao sa ratom, donijeli su ga stranci i direktori komunikacija koji su radili u tim organizacijama, a mi koji smo radili za njih pokušali smo izučiti taj zanat. PR je kod nas relativno mlada industrija, a kao što je poznato svaka nova industrija ispočetka je konfuzna. Neophodno je postaviti standarde nove struke koja se rađa", kazala je Odobašićeva dodavši da je žalosno što u BiH nema jedinstvenog udruženja PR praktičara.

Da bi se PR razvijao u BiH neophodno je educiranje mladih kadrova koji će spoznati tu oblast i profesionalno obavljati svoj posao.

"Jedan od glavnih razloga organizovanja konferencije i jeste da kroz edukaciju pojedinaca, pa i grupa, educiramo masu i dignemo struku PR, jer PR i jeste struka i nauka za sebe", dodao je Kraišnik.

Studenti koji žele prisustvovati konferenciji mogu se prijaviti od 28. februara putem stranice prarena.ba
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...