Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bravo,solidno za početak,Bosna i Hercegovina je domovina i matica svih Bošnjaka svijeta.
kao udruženje šarplaninaca. i odmah laju šta treba da rade a posebno srbi i hrvati. mogu da nam popuše
bilo je krajnje vrijeme da se stvori jedna ovakva institucija.molim vas sitne sicardzije i vi drugi koji ste obicni mrzitelji prestanite trovati,ovo je isuvise veliko i isuvise bitno za bosnjake da bi vam ta pila vode.cijela dijaspora bosnjaka koja vrlo lahko moze brojati i nekoliko miliona bosnjaka(ako se pametno u u nju integrisu i bosnjaci u turskoj),prestavlja ogroman politicki i lobisticki faktor.bsnjaci se trenutno nalaze na gotovo svim kontinentima ove nase planete...nema nikakve sumnje da ova organizacija moze predstavljati vrlo mocan faktor u predstavljanju i zastupanju interesa bosnjaka kao i interesa BiH.
Njihov prvri test je jel mogu pomoci generalu Divjaku. Ako nemogu da njemu pomognu da ga iz zatvora izvade onda od njih se bas nista nemoze ocekivati. To im je prvi test jel takva jedna organizaja treba da postoji i jel od nje ima ikakve koristi.
Ja mislim da je ovo dobra idea ali da je prerano da se price o kongresu bosanaca svijeta. Ima jos puno toga sto se mora uraditi prije nego sto bi jedna ovaka organizacija mogla da susjesno radi. Mi bi trebali prvo imati jake bosanske organizacije po svim drzavama svijeta gdje se nalaze veliki brojevi Bosanaca o and abi se te organizacije trebale udruziti u jedom vecom kongresu koji bi mogao predstavljati bosanske interese po svijetu. Dobra idea ali trebace jos 5-10 godina prije nego sto se jedan takav kongres moze napraviti koji bi bio od koristi za nas nardo.
##*§^¥&&&
Ovdje necu ulaziti u profitabilnost kojom je forma nekakvog \"Bosnjackog kongresa\" zadata.Ovo trzi siri elaborat da se dokaze naivnost obicnog covjeka koji bi da povjeruje u uzvisene vrijednosti forme jer je eto...zasnovan na narodnoj vrijednosti.Dakako da od te vrijednosti malo ima u vasem djelovanju. Grijesim li?? Grijesim ,samo, utoliko sto grijesim dusu gad nemam istrazen karakter svih individua u zadatoj formi. No forma govori o pristupniku nanesene forme po clanu okruglog stola i tu se ne moze opravadavati naivnost ili neznanje clanova okruglog stola.kad prilazimo analizi forme tad se podrazumjeva da je forma u interaktivnom djelovanju sa stvaraocem .
Vasa misija je na startu izgubila svoj smisao kad ste prilagodzeni okviru kojeg namecete sustini umjesto sustinu da rabite za okvir. Dakle,udruzenje je bazirano na Bosnjacima sto predpostavlja misao koja izvire iz komponente da Bosnu predstavlja narod a ne nacija. Apsolutno pogresna misao.Za ocekivati je imajuci u vidu svijest nekih koje znam iz pisanja po internetu Vama nitko ne moze oduzeti pravo ili reci da ste na pogresnom putu kad se organizirate po liniji narodnosti. Ali,uvjek cu vam osporiti pravo tako sto vam necu dati da me predstavljate sa vasim okvirom. Ja sam u svijetu prepoznatljiv po NACIJI koja bastini kulturu Bosnjaka i kao takav zagovaram naciju po principu savremene svijesti na Ist Riveru.