{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Održana manifestacija "Sarajevo kojeg više nema"

F
20.9.2011. u 22:48
0
70
Održana manifestacija "Sarajevo kojeg više nema"
0
U organizaciji Društva za zaštitu kulture i kulturne baštine "Klepsidra", u sarajevskom Narodnom pozorištu večeras je održana kulturna manifestacija "Sarajevo kojeg više nema - sačuvati od zaborava 2011“.
Namjera ove manifestacije bila je doprinijeti većem vrednovanju kulture u društvu, kao i djela Isa-bega Ishakovića, utemeljitelja Sarajeva.

"Vrlo bitno je podsjetiti da je ovaj grad osnovao Isa-beg Ishaković prije 560 godina i mi nezavisni intelektualci, nevladin sektor odajemo počast čovjeku koji je ovo napravio. Ovo je priznanje nepolitičko, neideološko, nereligijsko, lišeno svih tih diskursa, čisto građansko priznanje, rekao je direktor programa manifestacije i predsjednik društva "Klepsidra" Amel Suljović.

U okviru centralnog dijela programa, dodijeljene su nagrade "Isa beg Ishaković“ za 2011. godinu.

Nagrada "Isa beg Ishaković“ najznačajnije je građansko priznanje (nevladinog sektora) koje se dodjeljuje u Sarajevu od 2007. godine.

U kategoriji "nauka" nagrada je pripala akademiku Ljubomiru Berberoviću, "umjetnost" Vladimiru Jokanoviću , "kulturna baština" prof. Enveru Imamoviću, "sevdah" Arminu Muzaferiji, u kategoriji "istinsko domoljublje" fra Petru Jeleču, a "međunarodni doprinos razvoju kulture i kulturne baštine grada Sarajeva" slovačkoj premijerki Iveti Radičovoj.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: