Francuska
0

Održana ceremonija povodom ukidanja viznog režima BiH

SRNA
Zvanična ceremonija povodom ukidanja viznog režima upriličena je danas u Nacionalnoj skupštini Francuske, u organizaciji Grupe prijateljstva Francuska - BiH i Ambasade BiH u Francuskoj.

Predsjednik Grupe prijateljstva Francuska-BiH u Nacionalnoj skupštini Francuske Fransoa Lami izrazio je zadovoljstvo što je i građanima BiH sada omogućeno slobodno kretanje širom Evrope,saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Lami  je istakao da su BiH odsada vrata Evrope širom otvorena i da se treba što prije krenuti u proces približavanja Evropskoj uniji (EU).

Ministar bezbjednosti  BiH Sadik Ahmetović zahvalio se Francuskoj na pomoći pruženoj tokom procesa vizne liberalizacija u posljednje dvije godine. 

On je naglasio da je Francuska  bila jedna od ključnih zemalja kada je u pitanju vizna liberalizacija za građane BiH, a pohvaljena je i saradnja dvije zemlje u oblasti imigracija.

Na marginama ceremonije  održan je i bilateralni sastanak ministra bezbjednosti BiH i ministra inostranih  poslova Francuske Michel Alio Marie tokom kojeg je razgovarano o viznoj liberalizaciji za građane BiH, a bilo je riječi i  o produbljivanju saradnje dvije zemlje u narednom periodu.