|

Održana ceremonija povodom ukidanja viznog režima BiH

Održana ceremonija povodom ukidanja viznog režima BiH
0
S
SRNA
16.12.2010. u 20:48
6
komentara
0

dijeljenja
Održana ceremonija povodom ukidanja viznog režima BiH
Zvanična ceremonija povodom ukidanja viznog režima upriličena je danas u Nacionalnoj skupštini Francuske, u organizaciji Grupe prijateljstva Francuska - BiH i Ambasade BiH u Francuskoj.
Predsjednik Grupe prijateljstva Francuska-BiH u Nacionalnoj skupštini Francuske Fransoa Lami izrazio je zadovoljstvo što je i građanima BiH sada omogućeno slobodno kretanje širom Evrope,saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Lami je istakao da su BiH odsada vrata Evrope širom otvorena i da se treba što prije krenuti u proces približavanja Evropskoj uniji (EU).

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović zahvalio se Francuskoj na pomoći pruženoj tokom procesa vizne liberalizacija u posljednje dvije godine.

On je naglasio da je Francuska bila jedna od ključnih zemalja kada je u pitanju vizna liberalizacija za građane BiH, a pohvaljena je i saradnja dvije zemlje u oblasti imigracija.

Na marginama ceremonije održan je i bilateralni sastanak ministra bezbjednosti BiH i ministra inostranih poslova Francuske Michel Alio Marie tokom kojeg je razgovarano o viznoj liberalizaciji za građane BiH, a bilo je riječi i o produbljivanju saradnje dvije zemlje u narednom periodu.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...