Regionalno plesno takmičenje
0

Održan Street Dance Challenge Sarajevo

FENA
Prema ocjenama publike i gostiju i ove godine Street Dance Challenge Sarajevo 2012, koji je održan sinoć u Sarajevu, protekao je uz najveće riječi hvale, a među 300 učesnika iz cijelog regiona talentom i radom izdvojili su se i zasluženo odnijeli pobjedu tri ekipe.

Pobjednici bboy bitke 2 vs 2 su Yugoslavian Bboys (Padre i Goofy), pobjednici u kategoriji hip hop su plesači Fresh Generation (Ednan Mačkić i Benjamin Zametica) iz Sarajeva.

Najboljom koreografijom je proglašena duhovito osmišljena plesna tačka slovenačke ekipe All That koji su, uz ritmove bosanskih i internacionalnih pjesama te plesne korake različitih pravaca, u potpunosti osvojili članove žirija.

Suci Cico iz Italije, Nono iz Francuske, Marc iz Njemačke, Miha Furlan iz Slovenije proglasili su među najboljim koreografijama i slovenačku grupu djevojaka Girlsay (2. mjesto) i zagrebačku plesnu grupu Hip Hop House (3. mjesto).

Ovaj veliki plesni događaj koji svake godine izrasta u sve veći regionalni događaj, Sarajevu i regionu je darovao BBI Centar uz tehničku podršku Agencije Linden, saopćeno je iz BBI Centra.